• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Třešňové tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Třešňové tiramisu

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
4fotografie
Nahrát fotku
 

V tradičním italském tiramisu nesmí chybět mascarpone, v kávě namočené piškoty a mandlový likér amaretto. V naší verzi si tento lehký dezert vylepšíme ještě o třešně. Naaranžované ve skleničkách vypadá tiramisu prostě neodolatelně.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks žloutek
    • 500
      g třešně
    • 125
      g cukr krupice
    • 500
      g mascarpone
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 75
      g cukrářské piškoty
    • 1
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce amaretto
    • 200
      ml griotka
    • 200
      ml černá káva
    • máta na ozdobu
    • třešně na ozdobu
    • čokoládové vločky na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Dejte si stranou pár třešní na ozdobu, zbylé omyjte, odpeckujte a nakrájejte je na větší kousky. Ty vložte do menší mísy, přilijte višňový likér, 2 vrchovaté lžíce cukru a nechte krátce přejít varem. Přes sítko nechte okapat a třešně nechte vychladnout v ledničce.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Mezitím si utřete žloutky se 4 vrchovatými lžícemi cukru. Míchejte, dokud nebude směs krásně nadýchaná. Postupně přidejte mascarpone a ušlehanou smetanu. I to dejte na chvíli zchladit do chladničky.
3
Dále si připravte velkou mísu nebo 6 malých skleniček, ve kterých budete dezert podávat. Vařenou černou kávu smíchejte s mandlovým likérem. Piškoty postupně namáčejte v této směsi, nechte na pár sekund ponořené, aby se správně nasákly, následně je dejte do mísy.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
Klaďte střídavě vrstvy piškotů, okapaných třešní a krémové směsi mascarpone se šlehačkou. Vše musí být vychlazené. Střídejte tak, aby poslední horní vrstva byla krémová směs. Ozdobte nastrouhanou hořkou čokoládou nebo posypte skořicí. Dejte odležet na několik hodin do ledničky, nejlépe přes noc. Před podáváním dozdobte ještě tmavými třešněmi a čerstvou mátou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Tiramisu
Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Černá káva Čokoládové vločky Cukr krupice Cukrářské piškoty Griotka Kakao Mascarpone Máta Smetana ke šlehání Třešně Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Perníčky V.

Perníčky V.

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

89
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
71
Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce
Kuřecí řízky v pikantní…
66
Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži
Masová směs s cuketou na…
59
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
38
Kotlety se sýrovohořčičnou náplní
Kotlety se…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Třešňové lívanečky II.
Třešňové lívanečky II.
Třešňové omeletky
Třešňové omeletky
Třešňové rizoto
Třešňové rizoto
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
  • Recepty.cz
  • Třešňové tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact