• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Třešňové tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Třešňové tiramisu

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu
4fotografie
Nahrát fotku
 

V tradičním italském tiramisu nesmí chybět mascarpone, v kávě namočené piškoty a mandlový likér amaretto. V naší verzi si tento lehký dezert vylepšíme ještě o třešně. Naaranžované ve skleničkách vypadá tiramisu prostě neodolatelně.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks žloutek
    • 500
      g třešně
    • 125
      g cukr krupice
    • 500
      g mascarpone
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 75
      g cukrářské piškoty
    • 1
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce amaretto
    • 200
      ml griotka
    • 200
      ml černá káva
    • máta na ozdobu
    • třešně na ozdobu
    • čokoládové vločky na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Dejte si stranou pár třešní na ozdobu, zbylé omyjte, odpeckujte a nakrájejte je na větší kousky. Ty vložte do menší mísy, přilijte višňový likér, 2 vrchovaté lžíce cukru a nechte krátce přejít varem. Přes sítko nechte okapat a třešně nechte vychladnout v ledničce.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Mezitím si utřete žloutky se 4 vrchovatými lžícemi cukru. Míchejte, dokud nebude směs krásně nadýchaná. Postupně přidejte mascarpone a ušlehanou smetanu. I to dejte na chvíli zchladit do chladničky.
3
Dále si připravte velkou mísu nebo 6 malých skleniček, ve kterých budete dezert podávat. Vařenou černou kávu smíchejte s mandlovým likérem. Piškoty postupně namáčejte v této směsi, nechte na pár sekund ponořené, aby se správně nasákly, následně je dejte do mísy.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

4
Klaďte střídavě vrstvy piškotů, okapaných třešní a krémové směsi mascarpone se šlehačkou. Vše musí být vychlazené. Střídejte tak, aby poslední horní vrstva byla krémová směs. Ozdobte nastrouhanou hořkou čokoládou nebo posypte skořicí. Dejte odležet na několik hodin do ledničky, nejlépe přes noc. Před podáváním dozdobte ještě tmavými třešněmi a čerstvou mátou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Tiramisu
Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amaretto Černá káva Čokoládové vločky Cukr krupice Cukrářské piškoty Griotka Kakao Mascarpone Máta Smetana ke šlehání Třešně Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Dobré špízy

Dobré špízy

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

266
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
30
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
30
Jednoduché rybízové muffiny / koláč
Jednoduché rybízové…
30
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
26
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Třešňové lívanečky II.
Třešňové lívanečky II.
Třešňové omeletky
Třešňové omeletky
Třešňové rizoto
Třešňové rizoto
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-čokoládové muffiny
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
Třešňový clafoutis
Třešňový clafoutis
  • Recepty.cz
  • Třešňové tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact