• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Třešňová panenka s hermelínovým závojem
Napište svůj komentář k receptu

Třešňová panenka s hermelínovým závojem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Třešňová panenka s hermelínovým závojem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřová panenka 200gramové
    • grilovací koření nebo směs barevných pepřů
    • 200
      g kandované třešně můžeme použít i brusinky
    • 2
      ks hermelín
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • 20
      g hladká mouka
    • mléko cca 3/4litru
    • 100
      g vlašské ořechy nebo mandle,lískáče-sekané
    • olej na osmažení masa
    • 2
      lžíce petrželka

Postup přípravy receptu

1
V mase nařízneme kapsy a naplníme je třešněmi (brusinkami nebo mix). Osolíme, okořeníme a zprudka zatáhneme na pánvi s olejem. Kořenit se v tomto případě bát nemusíte! Pak panenky vyjmeme a dáme na 7 - 10 minut do horké trouby dojít - nesmíme přesušit!
2
Umícháme si světlou máslovou jíšku (mouka + máslo), zalijeme ji mlékem, přidáme pokrájený hermelín a na mírném plameni necháme rozpustit. Mícháme stále, aby se nám přeliv nepřipálil! Pak dochutíme solí (pepřem), ořechy a petrželkou.
3
**Poznámky:**
4
*Podáváme tak, že maso nakrájíme na plátky a přelijeme hermelínovým přelivem.
5
*Vhodnou přílohou jsou těstoviny, brambory i rýže.
6
*Tento pokrm je vhodný pro ty, kteří mají rádi kombinaci masa + ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

Pravá třešňová bublanina

Pravá třešňová bublanina

Blesková třešňová bublanina

Blesková třešňová bublanina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ála | 19. 6. 2011 18:41

    Třešně nejsou bohužel ani v prodejně se zdravou výživou a sušeným ovocem, nezbylo, než zkusit švestky a panenka byla výtečná. Na omáčku doporučuji kvalitní plísňový sýr a žádnou náhražku, která se kvalitně jen tváří. Není to zrovna levný recept, mě se zadařilo a hlavně všem chutnalo. Neumím si ale představit, že bych tento pokrm měla podat tchánovi, který preferuje jen knedlo,vepřo,zelo a guláš. Chuť omáčky je jemně smetanová a nenarušuje jemnou chuť panenky. Byla jsem velmi spokojená.

  • recepty73
    recepty73 | 1. 6. 2011 20:07

    ...každý den není svátek, třeba příště ;-) ...

  • vercin | 1. 6. 2011 18:53

    Panenka byla dobrá, ale omáčka nic moc, asi se mi nepovedla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Ovoce Vepřové Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Hermelín Hladká mouka Kandované třešně Máslo Mléko Olej Petrželka Sůl Vepřová panenka Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Mojito

Mojito

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Super koblížky

Super koblížky

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

167
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
71
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
61
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
55
Špenátovo-cizrnové karí
Špenátovo-cizrnové karí
50
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 2. 10. 2025: Kdo dnes bude v centru pozornosti a kdo se vrhne do výzev?

Denní horoskop na čtvrtek 2. 10. 2025: Kdo dnes bude v centru pozornosti a kdo se vrhne do výzev?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

  • Recepty.cz
  • Třešňová panenka s hermelínovým závojem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact