• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Treska se smetanou (Bacalhau com nata)
Napište svůj komentář k receptu

Treska se smetanou (Bacalhau com nata)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Treska se smetanou (Bacalhau com nata)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g treska
    • 500
      g brambory
    • 2
      cibule
    • 50
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 1,50
      dl mléko
    • 0,50
      dl olivový olej
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • sladká smetana
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Nakrájené brambory předvarit, kousky Bacalhau smočit ve vodě a aspoň jednou vodu po hodině vyměnit (u tresky: nechat ji rozmrznout a nakrájet na kousky silné pod 1 cm, osolit), usmažit zlehka cibuli na oleji, přidat kousky bacalhau (tresky) a nechat mírně osmažit (přeci jenom se to ještě bude péct).
2
Bešamel: zahřát máslo, rozmíchat v něm mouku a zalít mlékem = kašovitá hustota.
3
Máslem vymazat pekáč, naskládat jednu vrstvu brambor, na brambory dát bešamel smíchaný s bacalhau a okořeněný solí, pepřem a oříškem, nahoru dát druhou vrstvu brambor. (Zde by se to mělo zalít sladkou smetanou, tu jsem neměl, takže jsem dal trochu zakysané), posypat sýrem a dát zapéct pomalu a pak zprudka, aby se to ještě trochu vysušilo. Akorát to pustí trochu šťávy, takže se bojím, že s tou smetanou to bude mokré už trochu víc, takže pokud budete dávat tu smetanu celou, tak ubrat trochu bešamelu. Dělal jsem to poprvé a bylo to dobré, akorát teda bacalhau jsem smočil asi jen na 2 hodiny s jednou výměnou vody, takže bylo trochu slanější, ale nevadilo.
4
Tenhle recept vznikl úpravou receptu z internetu receptem od známého z Portugalska (ten tam ještě přidal trochu piripiri, ale to jsem neměl, takže jsem dal trochu chilli).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pastéis de nata

Pastéis de nata

Treska se žampiony ve slanině

Treska se žampiony ve slanině

Smažená treska v bylinkách s chipsy

Smažená treska v bylinkách s chipsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra Havlenová | 24. 6. 2010 13:56

    Velmi chutné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Výjimečný den Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Mléko Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Sladká smetana Treska
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
19
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Ořechové řezy naší babičky
Ořechové řezy naší…
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Michaela Ochotská přivítala na svět miminko!

Michaela Ochotská přivítala na svět miminko!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

  • Recepty.cz
  • Treska se smetanou (Bacalhau com nata)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact