• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tradiční Zbojnický salát
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční Zbojnický salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční Zbojnický salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule Velké cibule
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 3
      ks nakládané feferonky
    • 0,50
      kg kabanos
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce kečup
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      špetka pepř celý
    • 2
      lžička chilli omáčka pro milovníky extra pálivého salátu
    • 250
      g majonéza (ne tatarka!)

Postup přípravy receptu

1
Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.?
2
Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a podobné saláty, ale žádný z nich už není takový…
3
Věřte, nevěřte, pídila jsem se po receptu na tento tradiční „Zbojničák“ skoro rok a sehnala jsem!
4
Na internetu najdete stovky receptů na tento salát, ale žádný není jako ten tradiční.
5
Fígl je velice jednoduchý. Stačí povařit suroviny na dresing…
6
Tak pojďme na to:
7
Suroviny na salát (cibule, okurky, feferonky, salám) pokrájíme na proužky, promícháme v míse. Suroviny na dresing dáme do kastrolku, řádně promícháme a za stálého míchání lehce povaříme (nesmíme připálit!!!).
8
Až se voda vyvaří, ještě teplé vmícháme do směsi na salát (do cibule, salámu apod.) a úplně nakonec vmícháme majolku.
9
Kdo chce, ještě přidá dle chuti trochu černého mletého pepře (osobně miluji).
10
DŮKLADNĚ VŠE PROMÍCHÁME.
11
Až vše poněkud vystydne, dáme do lednice a podáváme nejlépe až druhý den, s pečivem, ideální rohlík, housky, ale známo i s chlebem… obrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Wanda | 13. 8. 2014 21:38

    Zdena: Asi jste nepochopila pointu, nešlo o vařenou marinádu (vlastně o marinádu vůbec, nic se nemarinovalo, jednalo se o dresing)... Šlo o celek, který v kombinaci s ostaními surovinami vznikne. Receptů s povařeným dresingem je zde spousta, to máte pravdu. Ale zde šlo o tradici. Pardon.

  • Zdena | 9. 8. 2014 12:43

    Vařená marináda míchaná s majolkou se do salátů přidává běžné a takových receptů je tu fůra.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty
Pokrmy Saláty Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli omáčka Cibule Hořčice Kabanos Kečup Majonéza Nakládané feferonky Nakládané okurky Ocet Olej Pepř celý Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Kakaovo-kávový moučník

Kakaovo-kávový moučník

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
57
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové…
36
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

Lela po hospitalizaci syna: První slova o nemoci Arnieho!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Tradiční Zbojnický salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact