• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tradiční Zbojnický salát
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční Zbojnický salát

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční Zbojnický salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule Velké cibule
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 3
      ks nakládané feferonky
    • 0,50
      kg kabanos
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce kečup
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      špetka pepř celý
    • 2
      lžička chilli omáčka pro milovníky extra pálivého salátu
    • 250
      g majonéza (ne tatarka!)

Postup přípravy receptu

1
Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.?
2
Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a podobné saláty, ale žádný z nich už není takový…
3
Věřte, nevěřte, pídila jsem se po receptu na tento tradiční „Zbojničák“ skoro rok a sehnala jsem!
4
Na internetu najdete stovky receptů na tento salát, ale žádný není jako ten tradiční.
5
Fígl je velice jednoduchý. Stačí povařit suroviny na dresing…
6
Tak pojďme na to:
7
Suroviny na salát (cibule, okurky, feferonky, salám) pokrájíme na proužky, promícháme v míse. Suroviny na dresing dáme do kastrolku, řádně promícháme a za stálého míchání lehce povaříme (nesmíme připálit!!!).
8
Až se voda vyvaří, ještě teplé vmícháme do směsi na salát (do cibule, salámu apod.) a úplně nakonec vmícháme majolku.
9
Kdo chce, ještě přidá dle chuti trochu černého mletého pepře (osobně miluji).
10
DŮKLADNĚ VŠE PROMÍCHÁME.
11
Až vše poněkud vystydne, dáme do lednice a podáváme nejlépe až druhý den, s pečivem, ideální rohlík, housky, ale známo i s chlebem… obrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Wanda | 13. 8. 2014 21:38

    Zdena: Asi jste nepochopila pointu, nešlo o vařenou marinádu (vlastně o marinádu vůbec, nic se nemarinovalo, jednalo se o dresing)... Šlo o celek, který v kombinaci s ostaními surovinami vznikne. Receptů s povařeným dresingem je zde spousta, to máte pravdu. Ale zde šlo o tradici. Pardon.

  • Zdena | 9. 8. 2014 12:43

    Vařená marináda míchaná s majolkou se do salátů přidává běžné a takových receptů je tu fůra.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty
Pokrmy Saláty Svačina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli omáčka Cibule Hořčice Kabanos Kečup Majonéza Nakládané feferonky Nakládané okurky Ocet Olej Pepř celý Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

82
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
35
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
23
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
22
Maxi špízy z trouby
Maxi špízy z trouby

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Tradiční Zbojnický salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact