• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tradiční slezské bramborové placky
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční slezské bramborové placky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční slezské bramborové placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g brambory
    • hladká mouka
    • 3
      vejce
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na upečené placky
    • zakysaná smetana
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Na jemném struhadle nastrouháme syrové brambory, přidáme vejce, mouku, osolíme a opepříme.
2
Poté pečeme nasucho na teflonové pánvi (původně na rozžhavených plátech plotny :o).
3
Na jednotlivé upečené placky pokládáme kousek másla a lžíci zakysané smetany, ukládáme na sebe do hrnce nebo mísy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci ze slezské klobásy

Utopenci ze slezské klobásy

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeno | 13. 7. 2012 18:54

    Jí se jak se smetanou, tak i škvarkama se sádlem, ale jedl jsem i s houbovou vaječinou.

  • Ivana Patůčková | 30. 7. 2010 16:26

    Tak nevím, jestli je to to samé, ale známí nám dělali braborové placky (zřejmě stejným nebo podobným způsobem, dělávaly se taky na kamnech) a místo šlehačky se hned po vyndání potíraly sádlem a skládaly na sebe. Pak se jedly s povidlím...... balada!! Zkusím tento recept a udělám si jej takto - snad se trefím. Jinak s tou šlehačkou to musí být zajímavý!

  • Anonym | 17. 10. 2008 11:36

    jo a ještě jedna věc se solíšetříme jinak nám braborové těsto černá a na blaše se připaluje.to by měla autorka receptu vědět.

  • Anonym | 17. 10. 2008 11:35

    no u nás v Jablunkově se tomu jednoduše říka "placki na blaše"Jedna varianta je se smetanou a druhá se špekem.V každém případě je to mnamka.

  • Zuzana Šindlerová | 10. 1. 2007 12:14

    Hedviko, upatlané to je, rozmočené to není. Co si pamatuju, ani se to rozmočit nestačilo. Na sebe se dávají potřené, aby nasákly tu kyselkavou chuť a pak se jí jednotlivě jako palačinky. Nevím, jak autorka, ale my to tak jedli.

  • Hedvika | 10. 1. 2007 10:24

    To se skládají ty placky na sebe jako dort a pak se tak krájí? Jinak musí být hodně upatlané a rozmočené.Ale tobré ano,to jo.

  • Zuzana Šindlerová | 10. 1. 2007 09:52

    Teď jsem se vrátila o 30 let zpátky, na Valašsko, kde tomuto jídlu říkali PODLESNÍKY. Tetička je potírala šlehačkou, kterou nechala mírně zkysnout, jééééé to byla mňamka.

  • Slávka Polanská | 9. 1. 2007 21:42

    Zkoušela jsem, naprostá bomba.Ta zakysaná smetana na tom nemá chybu.Smažila jsem na titanové pánvi úplně bez tuku.

  • Leňule | 3. 10. 2005 08:13

    Tak tuhle dobrůtku si určitě udělejte!!! Pokud v těstě vynecháte pepř a osolíte jen mírně, jsou výborné i pocukrované ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Máslo Pepř mletý Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

105
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
81
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
74
Máslové řízky
Máslové řízky
58
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Tradiční slezské bramborové placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact