• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tradiční jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční jablečný koláč

autor: Eviny recepty ze šuplíku
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2,50
      hrnek hladká mouka
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • sůl
    • 150
      g máslo
    • 60
      g hera
    • 8
      lžíce studená voda
    • citronová kůra
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 1
      hrnek hnědý cukr
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • muškátový oříšek
    • skořice - mletá
    • 1
      kg jablka
    • 1
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Jako první si připravíme těsto. Smícháme mouku, 2 lžíce cukru, špetku soli, Heru a 8 lžic vody a zapracujeme na těsto. Rozdělíme na 2 silnější placky a necháme v ledničce odležet 2 hodiny ( pokud nestíháte, i hodinka bude stačit :-)))
2
Omyjeme si citron, nastrouháme si z něj kůru a vymačkáme šťávu.
3
Oloupeme jablka a buď je nakrájíme na tenké plátky, nebo nastrouháme na struhadle. Já osobně jsem spíše pro nastrouhání :-))) Pokud máme hodně šťavnatá jablka, je lepší je po nastrouhání "lehce vyždímat", abychom neměli moc tekutou náplň do koláče (z vlastní zkušenosti :-D )
4
V míse si smícháme hnědý cukr, škrobovou moučku (alias šlechticky pojmenovaný Solamyl :-))) ) muškátový oříšek, skořici, citronovou kůru a 2 lžičky citronové šťávy - to vše smícháme s jablky.
5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů a koláčovou formu vymažeme ztuženým tukem.
6
Jednu placku těsta rozválíme a vyložíme jí formu. Naplníme směsí s jablky. Druhou placku rozválíme taktéž a nakrájíme na 12 proužků. Pro fajnšmekry, můžeme použít rádélko :))
7
Koláč ozdobíme proužky, ty potřeme mlékem a dáme péct na nižší příčku trouby - osobně to dávám na druhou nejnižší.
8
Pečeme 10 minut na 200 a poté stáhneme na 180 stupňů a dopékáme 60-65 minut, podle potřeby a trouby :-))
9
Dobrou chuť! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 6. 11. 2016 15:36

    Nesmysl. Recept na těsto nedává smysl. V ingrediencích je uvedeno máslo, ale v receptu nikde není.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Dopolední svačina Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Mléko Muškátový oříšek Skořice - mletá Škrobová moučka Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Vizovické pečivo

Vizovické pečivo

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

30
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
27
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
25
Francouzský dresing
Francouzský dresing
23
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
20
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Oktopus II: Dvě těla v lomu a... Velký návrat Jaromíra Dulavy po vážné operaci srdce!

Oktopus II: Dvě těla v lomu a... Velký návrat Jaromíra Dulavy po vážné operaci srdce!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Tradiční galety
Tradiční galety
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční trdelník
Tradiční trdelník
  • Recepty.cz
  • Tradiční jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact