• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tradiční jablečný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční jablečný koláč

autor: Eviny recepty ze šuplíku
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční jablečný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2,50
      hrnek hladká mouka
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • sůl
    • 150
      g máslo
    • 60
      g hera
    • 8
      lžíce studená voda
    • citronová kůra
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 1
      hrnek hnědý cukr
    • 2
      lžíce škrobová moučka
    • muškátový oříšek
    • skořice - mletá
    • 1
      kg jablka
    • 1
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Jako první si připravíme těsto. Smícháme mouku, 2 lžíce cukru, špetku soli, Heru a 8 lžic vody a zapracujeme na těsto. Rozdělíme na 2 silnější placky a necháme v ledničce odležet 2 hodiny ( pokud nestíháte, i hodinka bude stačit :-)))
2
Omyjeme si citron, nastrouháme si z něj kůru a vymačkáme šťávu.
3
Oloupeme jablka a buď je nakrájíme na tenké plátky, nebo nastrouháme na struhadle. Já osobně jsem spíše pro nastrouhání :-))) Pokud máme hodně šťavnatá jablka, je lepší je po nastrouhání "lehce vyždímat", abychom neměli moc tekutou náplň do koláče (z vlastní zkušenosti :-D )
4
V míse si smícháme hnědý cukr, škrobovou moučku (alias šlechticky pojmenovaný Solamyl :-))) ) muškátový oříšek, skořici, citronovou kůru a 2 lžičky citronové šťávy - to vše smícháme s jablky.
5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů a koláčovou formu vymažeme ztuženým tukem.
6
Jednu placku těsta rozválíme a vyložíme jí formu. Naplníme směsí s jablky. Druhou placku rozválíme taktéž a nakrájíme na 12 proužků. Pro fajnšmekry, můžeme použít rádélko :))
7
Koláč ozdobíme proužky, ty potřeme mlékem a dáme péct na nižší příčku trouby - osobně to dávám na druhou nejnižší.
8
Pečeme 10 minut na 200 a poté stáhneme na 180 stupňů a dopékáme 60-65 minut, podle potřeby a trouby :-))
9
Dobrou chuť! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tradiční italské lasagne

Tradiční italské lasagne

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 6. 11. 2016 15:36

    Nesmysl. Recept na těsto nedává smysl. V ingrediencích je uvedeno máslo, ale v receptu nikde není.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Dopolední svačina Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Mléko Muškátový oříšek Skořice - mletá Škrobová moučka Studená voda Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Vepřové kari

Vepřové kari

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
23
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
15
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
13
100% rajská šťáva - sterilovaná
100% rajská šťáva -…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Sexy upíří návrat Míši Noskové: Domina v korzetu!

Sexy upíří návrat Míši Noskové: Domina v korzetu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Tradiční galety
Tradiční galety
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční trdelník
Tradiční trdelník
  • Recepty.cz
  • Tradiční jablečný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact