• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tradiční hraběnčiny řezy
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční hraběnčiny řezy

autor: Jirkaoffc
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 39
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
Tradiční hraběnčiny řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Žemlovka podle Mirky van Gils

Suroviny

16 porce
  • Těsto:
    • 450
      g polohrubá mouka + na vál
    • 120
      g moučkový cukr
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 200
      g máslo
    • 4
      ks žloutky
    • 1
      ks citron
    • 2
      lžíce smetana 33%
  • Náplň:
    • 600
      g jablka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá + na posypání
    • 190
      g vlašské ořechy
  • Bílkový sníh:
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      lžíce kukuřičný škrob (maizena)

Postup přípravy receptu

1
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kypřicím práškem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Přilijeme smetanu a vypracujeme pevné těsto. Zformujeme ho do válečku a odkrojíme jednu třetinu, kterou uložíme do mrazničky, zbylé těsto dáme do chladničky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme je šťávou z poloviny polovinou citronu a smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a nadrobno nasekanými ořechy.

RADA: Jak na pár kapek citronu

3
Na pomoučněném vále rozválíme odleželé těsto z chladničky na plát o velikosti 35 x 25 cm a vložíme ho na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem, pak na něj naneseme jablkovou náplň.
4
Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh, před došleháním přidáme jednu lžíci citronové šťávy a nakonec zlehka vmícháme škrob. Hotový sníh důkladně rozetřeme na povrch jablečné náplně.

RADA: Šlehání sněhu

5
Těsto z mrazničky nastrouháme na hrubém struhadle rovnoměrně na povrch bílkového sněhu, pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 45 minut. Po upečení necháme řez vychladnout v pekáčku a pak ho pomocí pečicího papíru vyndáme a nakrájíme na porce. Povrch můžete posypat např. skořicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný chlebík

Jablečný chlebík

Notthinghamský jablečný puding

Notthinghamský jablečný puding

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krystal Jablka Kukuřičný škrob Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana Vanilkový cukr Vlašské ořechy žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské placičky

Čínské placičky

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Makový jablečník

Makový jablečník

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

Domácí snickers

Domácí snickers

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

77
Francouzský dresing
Francouzský dresing
47
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
47
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
44
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
29
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
Tradiční falafel
Tradiční falafel
Tradiční galety
Tradiční galety
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
Tradiční jablečný koláč
Tradiční jablečný koláč
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Tradiční sodový chléb - Soda Bread
  • Recepty.cz
  • Tradiční hraběnčiny řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact