• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Točený dort - bleskovka bez formy
Napište svůj komentář k receptu

Točený dort - bleskovka bez formy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Točený dort - bleskovka bez formy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 50
      g škrobová moučka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky nebo lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

1
Žloutky našleháme s cukrem do pěny, potom postupně přidáváme ostatní, nakonec pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na velký plech pokrytý pečícím papírem. V předehřáté troubě rychle upečeme, aby se těsto nevysušilo (horkovzduch na 175 °C asi 8 min.). Vychladlý piškotový plát potřeme polovinou ušlehané šlehačky a pak nařežeme po délce pruhy asi 4-5 cm. (Doporučuji změřit si šířku plechu a pak rozpočítat na stejně velké části).
2
První pruh opatrně stočíme do ruličky, postavíme na kulatou podložku a postupně k němu napojíme další pruhy, až je postupně natočíme všechny a vznikne nám velký šnek. Poté celý dort potřeme druhou polovinou ušlehané smetany a ozdobíme dle fantazie např. strouhanou čokoládou, ořechy... Uložíme v lednici.
3
Poznámka: můžeme použít i jinou náplň, nebo na šlehačku před zavinutím poklademe okapané mandarinky nebo ananas, pak jím můžeme i zdobit atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Zdravý chléb do formy

Zdravý chléb do formy

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 17. 2. 2009 11:00

    Hani - normálně sr to tak dělá s tím korpusem navíc. Ale mně se tento recept líbí i jako nouzovka, kdy jsem někde, kde není forma na dort a zjistím, že má někdo narozky.... Asi to zkusím někdy udělat a vyfotit....

  • Mefinka Mefinka | 16. 2. 2009 15:39

    Nápad je to skvělý. Udělala jsem si klasické světlé piškotové těsto, rozdělila na 4 pruhy po 7 cm. Svařila smetanu s cukrem a čokoládou a po schladnutí vyšlehala. Po stočení do šneka jsem to celé pomazala zbylou šlehačkou a posypala strouhanou čokoládou. Paráda, bylo to pochváleno... :-)

  • Hana | 15. 5. 2007 15:01

    V rodině se tomu říká Brněnský dort. Ale taky upečeme 1 korpus na víc, kt. rozřízneme a mezi něj vložíme "šneka". Zdobíme jak normální dort. Vypadá to pak moc hezky.

  • renata | 4. 5. 2007 17:28

    udelala jsem a testo bylo jak drobenka predtm nez jsem dala snih.Musela jsem doredit mlekem a potom jsem dala snih.

  • Helena Štolbová | 26. 4. 2007 12:45

    Pokud bylo těsto tuhé, tak je možné, že jste měla menší vejce a pak je dobře přidat do žloutků 1-3 lžíce teplé vody.Samozřejmě je možné použít jakýkoliv jiný piškot. Jen musí být pružný a méně "děrovaný", aby se rychle nepromáčel, když je poměrně tenká vrstva těsta obalená ze všech stran "mokrou" šlehačkou.

  • jarmila | 26. 4. 2007 10:47

    Vyzkoušela jsem .Těsto bylo ale moc tuhé, musela jsem naředit vodou.Krém jsem použila z TIRAMISU po ČESKU (šlehačka+pomazánkové máslo) a pokladla anannasov.kompotem.Navrch zbytek krému a zbytek kompotu.Hezké a dobré.Jen uvažuji, že pro piškot příště použiji nějaký jiný recept.

  • Helena Štolbová | 25. 4. 2007 13:40

    Vypadá to možná složitě, ale je to opravdu fofrovka. Než by se vám upekl klasický korpus, máte ozdobený dort na stole! Na řezu se pak objeví asi 5 svislých bílých a tmavých proužků. Pro začátečníky doproručuji nejdřív nakrájet proužky a pak na jednotlivé dát náplň, Vždycky se ale povede.

  • Zdena z JM | 25. 4. 2007 10:35

    To vypadá zajímavě a určitě to bude i na řezu velmi hezké.Až na ten název,mně to jako bleskovka moc nepřipadá.

  • Světlana Čelechovská | 25. 4. 2007 10:31

    ...používám taky tuto fintu, ale já upeču ještě jeden nízký dort, který rozříznu a toho šneka vložím mezi dvě vrstvy....no a normálně klasicky nazdobím...krájím normálně jako dort a opravdu to na řezu vypadá bezvadně....

  • Miroslava Severová | 25. 4. 2007 10:09

    No to je dobrý nápad a pak se krájí dílky jako dort ?Kdyby tak bylo foto !!

  • Gábina Houšková | 25. 4. 2007 09:58

    Jestli tomu dobře rozumím, ty pruhy se natáčejí pořád dokola na sebe, takže vlastně vznikne jeden velký šnek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Škrobová moučka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Berušky

Berušky

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
15
Míša řezy
Míša řezy
13
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

Hvězda Ulice Veronika Čermák Macková o nehodě s bratrem: Obličej mu hrál všemi barvami!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

  • Recepty.cz
  • Točený dort - bleskovka bez formy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact