• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Toastová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Toastová roláda

autor: Kristalka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Toastová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • toastový chléb
    • zakysaná smetana
    • uzená šunka
    • 2
      ks tavený sýr
    • pomazánkové máslo
    • česnek
    • kapie nakrájená
    • okurka strouhaná naložená
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z krájeného toastového chleba odkrojíme kůrky a rozložíme plátky těsně vedle sebe na alobal. Potřeme zakysanou smetanou, poklademe plátky šunky a potřeme pomazánkou z ostatních surovin. Pomocí alobalu svineme do rolády, zabalíme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Pak krájíme na plátky.
2
Do pomazánky můžeme přidat i strouhaný sýr cihla nebo Niva a trochu tatarky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šunková roláda s ovocem

Šunková roláda s ovocem

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Krůtí roláda

Krůtí roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK | 17. 9. 2011 11:50

    Tak bohužel roláda se vůbec nepodařila :'( . Chleba se lámal, vůbec nešel svinout. Takže nakonec to dopadlo tak, že pomazánku i šunku jsem sundala zpět a chleba putoval do koše i s alobalem. Nejspíš jsem někde udělala chybu, takže recept neznámkuji, ale do své kuchařky ho rozhodně nezařazuji.

  • Lenka Kristová | 14. 4. 2007 19:54

    Gábino, děkuji, jsem ráda, že chutnalo.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 10:32

    Roláda byla vynikající. Použila jsem kombinaci tmavěho a světlého toastového chleba, jako u "střechy z BEBE" a náplň z pomazánkového másla a křenu. Bylo to vynikající, krásně se to rozleželo i to šlo dobře krájet. Dávám 1

  • Jaroslava Oumarová | 19. 2. 2007 12:22

    Také jsem ji včera "spáchala". Přidávám několik postřehů: tmavý chléb se láme, ale chuťově je lepší. Pomazánkové máslo jsem měla rovnou s příchutí česneku a bylinek. Je třeba ho malinko naředit mlékem, jde pak lépe roztírat. Jinak dobré:-))

  • Blažena Halušková | 14. 2. 2007 20:06

    Taky jsem ji zkusila, ale asi by se mi víc líbil tmavý toastový chléb. Takhle se mi to jevilo jaksi barevně "nedomrlé". Ale chuťově dobré.

  • Lenka Kristová | 14. 2. 2007 18:19

    Tak jsem ji dnes opět dělala, spěchala jsem a neodkrojila jsem ty kůrky chleba. Nešlo to svinout,tak jsem to zalomila, říkala jsem si že se to teda potom nějak nakrájí na listy salátu. Ale když jsem vytáhla z lednice, vznikl z toho tvar jako srnčí hřbet, vše se propojilo. Vypadá to hezky, ale vznětlivým osobám doporučuji raději dělat klasicky:)

  • Lenka Kristová | 14. 2. 2007 10:54

    Alenko, pokud ji uděláte z 12 plátků chleba, bude to jakoby 3 plátky na osobu, záleží na tom, jací jste jedlíci :)

  • alenka | 14. 2. 2007 08:25

    a nie je tej rolady malo? ja by som ju chcela dnes robit pre 4ludi...

  • zdenka . | 4. 2. 2007 15:26

    Výborná a efektná roláda.Včera ráno som ju pripravila,do osolenej kyslej smotany som pridala petržlenovú vňať a cesnak,rozložila šunku a potrela nátierkou s masla,syra,majonézy,varené vajíčka a nasekaná šunka.Po dĺžke rolády pásiky kapie,uhorky a zvyšky odkrojených kôrok z chleba.Chleby som rozložila 3x4 ks na potravinársku fóliu.Chleby tým,že sa natrú smotanou a medzi tým sa pripravuje plnka,zmäknú a da so to všetko dobre zvinúť je potrebné to dôkladne na pevno baliť a foliu okolo rolády dobre stiahnuť .

  • Jana Kutačová | 4. 2. 2007 10:46

    Ochutila jsem pomazánku česnekem a taky jsem neměla problém se sbalením rolády.Známí ochutnali a za chvilku bylo po roládě.:o)

  • Blanka V. | 2. 2. 2007 10:57

    Dělala jsem o víkendu a bylo to dobré a moc pěkné. Místo česneku jsem ochutila křenem. Dá se svinout v pohodě, chléb trošku změkne už když ho potřete zak.smetanou.

  • Anonym | 2. 2. 2007 09:03

    A to se dá svinout? No nevím si to představit.

  • Věra Novotná | 1. 2. 2007 11:23

    Dělám pomocí frish folie. Nemusím mít strach,že se protrhne.

  • Lenka Kristová | 1. 2. 2007 11:02

    Lenko, tím alobalem si jen pomáháme, svineme roládu bez alobalu a do alobalu ji zabalíme, aby se v chladu proležela.

  • Lenka | 31. 1. 2007 18:25

    Chtěla bych se zeptat, zda to svineme i s alobalem nebo jen jeho pomocí do rolády? Ještě jsem žádnou roládu nedělala. Díky za odpověď.

  • Šárka Golíková | 27. 1. 2007 16:28

    Vypadá to zajímavě. Včera jsme dojedli toust. chleba,takže až koupím,vyzkuším

  • Lenka Kristová | 26. 1. 2007 11:59

    Miroslavo, toho chleba je jen 1 vrstva, na délku jsou 3 kusy a na šířku 2 kusy. 3 na šířku by asi bylo moc, roláda by byla moc hrubá.

  • Anonym | 26. 1. 2007 11:09

    Předpokládám, že když se to má svinout nakonec do rolády, tak toho musí být větší plocha. To je přece jasné.

  • Miroslava Severová | 26. 1. 2007 10:00

    To je zajímavý nápad, já bych dala jen jednu vrstvu chleba a myslím, že by mohly stačit tři vedle sebe a na výšku taky tři. Tisknu si, musím zkusit až bude nějaké sezení.

  • Anonym | 26. 1. 2007 09:55

    Dávám 2 řady vedle sebe, aby to šlo svinout a na délku 3. Takže 6 plátků na jednu roládu.

  • Magda | 26. 1. 2007 09:23

    Klademe jednu řadu nebo víc vedle sebe?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ze šunky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kapie Okurka Pomazánkové máslo Sůl Tavený sýr Toastový chléb Uzená šunka Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kečup

Domácí kečup

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Valentýnský řez

Valentýnský řez

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

85
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
62
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
54
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
53
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
42
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč

Zajímavé články

Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které souvisejí s jídlem?
Kvíz: Uhodnete vtipné názvy českých obcí, které…
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
AHA.cz Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Vzpomínky Obermannové: Takhle ukradla Dáše manžela!

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Léto jako z filmu od Poledňákové: Vyrazte na místa z legendárních retro komedií

Ženy.cz Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Chcete se zbavit vrásek? Tohle vám v jídelníčku zoufale chybí

Blesk.cz Sexy mořská panna Kubelková (48): Bujné vnady krotí ve vlnách!

Sexy mořská panna Kubelková (48): Bujné vnady krotí ve vlnách!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Toastová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact