• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s ricottou a rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s ricottou a rajčaty

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 24
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s ricottou a rajčaty
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • těstoviny penne, spiraly, ale hodi se i spagety, tagliatelle; mnozstvi pro 4 osoby
    • 150
      g ricotta az 200 g
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • nakládaná loupaná rajčata konzerva 400 g
    • bazalka cerstva, 4-5 listku
    • pecorino pripadne parmezan
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a česnek vcelku. Na mírném ohni chvíli restujeme, pak odstraníme česnek a přidáme rajčata rozmačkaná vidličkou i se šťávou, vaříme cca 20 minut. Nakonec osolíme, přidáme lístky bazalky a vmícháme ricottu (měla by mít pokojovou teplotu, před přidáním k omáčce ji můžeme rozmíchat vidličkou).
2
Mezitím si podle návodu uvaříme těstoviny. Když mají požadovanou tvrdost slijeme, neproplachujeme a rovnou je smícháme s omáčkou, necháme chvíli prohřát a ihned podáváme. Jednotlivé porce dodatečně pokapeme olejem a posypeme strouhaným pecorinem.
3
Recept z repertoáru mé italské tchýně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými…

Šťouchané brambory s ricottou a sušenými rajčaty

Šťouchané brambory s ricottou a…

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 21. 9. 2014 18:04

    Muzete zkusit. :-)

  • nika | 15. 9. 2014 23:13

    MYslíte že by moc pozmenilo chuť, keby tam nedám tú šalotku ale hneď na olej rajčiny a do nich cesnak prepasírujem? Ďakujem za radu. :-)

  • sarka | 24. 8. 2014 11:43

    Extrémní lahůdka

  • sarka | 24. 8. 2014 11:43

    Extrémní lahůdka

  • Karin | 23. 9. 2013 14:59

    Výborné :-)

  • HonzkaJanie | 3. 2. 2013 12:51

    Vynikajicí. Moc jsem si pochutnala.

  • ZOEN | 9. 8. 2012 17:16

    Dekuji za recept, mela jsem radost, ze vsem chutnalo.

  • CatW | 26. 4. 2012 19:35

    Mňamka..celé rodince chutnalo <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z těstovin Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Nakládaná loupaná rajčata Panenský olivový olej Pecorino Ricotta Šalotka Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Duo bábovka

Duo bábovka

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

69
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
25
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
23
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
19
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
16
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Těstoviny s restovanou zeleninou
Těstoviny s restovanou zeleninou
Těstoviny s restovanou zeleninou
Těstoviny s restovanou zeleninou
Těstoviny s ricottou a  pestem
Těstoviny s ricottou a pestem
Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky
Těstoviny s ricottou, parmezánem a…
Těstoviny s rukolovým pestem
Těstoviny s rukolovým pestem
Těstoviny s rybou - teplý salát
Těstoviny s rybou - teplý salát
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s ricottou a rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact