• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s ricottou a rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s ricottou a rajčaty

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 24
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s ricottou a rajčaty
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • těstoviny penne, spiraly, ale hodi se i spagety, tagliatelle; mnozstvi pro 4 osoby
    • 150
      g ricotta az 200 g
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • nakládaná loupaná rajčata konzerva 400 g
    • bazalka cerstva, 4-5 listku
    • pecorino pripadne parmezan
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a česnek vcelku. Na mírném ohni chvíli restujeme, pak odstraníme česnek a přidáme rajčata rozmačkaná vidličkou i se šťávou, vaříme cca 20 minut. Nakonec osolíme, přidáme lístky bazalky a vmícháme ricottu (měla by mít pokojovou teplotu, před přidáním k omáčce ji můžeme rozmíchat vidličkou).
2
Mezitím si podle návodu uvaříme těstoviny. Když mají požadovanou tvrdost slijeme, neproplachujeme a rovnou je smícháme s omáčkou, necháme chvíli prohřát a ihned podáváme. Jednotlivé porce dodatečně pokapeme olejem a posypeme strouhaným pecorinem.
3
Recept z repertoáru mé italské tchýně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými rajčaty

Lasagne s pestem, ricottou a sušenými…

Šťouchané brambory s ricottou a sušenými rajčaty

Šťouchané brambory s ricottou a…

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 21. 9. 2014 18:04

    Muzete zkusit. :-)

  • nika | 15. 9. 2014 23:13

    MYslíte že by moc pozmenilo chuť, keby tam nedám tú šalotku ale hneď na olej rajčiny a do nich cesnak prepasírujem? Ďakujem za radu. :-)

  • sarka | 24. 8. 2014 11:43

    Extrémní lahůdka

  • sarka | 24. 8. 2014 11:43

    Extrémní lahůdka

  • Karin | 23. 9. 2013 14:59

    Výborné :-)

  • HonzkaJanie | 3. 2. 2013 12:51

    Vynikajicí. Moc jsem si pochutnala.

  • ZOEN | 9. 8. 2012 17:16

    Dekuji za recept, mela jsem radost, ze vsem chutnalo.

  • CatW | 26. 4. 2012 19:35

    Mňamka..celé rodince chutnalo <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z těstovin Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Nakládaná loupaná rajčata Panenský olivový olej Pecorino Ricotta Šalotka Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

145
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
107
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
104
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
72
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
65
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Těstoviny s restovanou zeleninou
Těstoviny s restovanou zeleninou
Těstoviny s restovanou zeleninou
Těstoviny s restovanou zeleninou
Těstoviny s ricottou a  pestem
Těstoviny s ricottou a pestem
Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky
Těstoviny s ricottou, parmezánem a…
Těstoviny s rukolovým pestem
Těstoviny s rukolovým pestem
Těstoviny s rybou - teplý salát
Těstoviny s rybou - teplý salát
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s ricottou a rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact