• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jednoduchý a rychlý pokrm v podobě těstovin s opečeným lilkem, cuketami a rajčaty si ihned všichni oblíbí. Přidejte do něj kapary, olivy a strouhaný parmazán a lehký oběd či večeře s vůni Itálie je na světě.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks lilek větší
    • 1
      ks cuketa
    • 2
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • 1
      lžíce kapary
    • 1
      hrst olivy
    • sůl
    • pepř mletý
    • strouhaný parmazán k podávání

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájejte na kostičky, posolte a nechte asi 10 minut vypotit. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, pokrájejte na kostičky cuketu, oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky. Tekutinu z lilku odsajte papírovou utěrkou, nebojte se přitlačit, „vypocený“ lilek nasákne mnohem méně oleje.

RADA: VIDEO, jak rychle oloupat česnek

2
Na pánvi rozpalte olej, opečte lilek a cukety, přidejte česnek a rajčata. Krátce orestujte, podlijte asi 3 lžícemi vody z těstovin a nechte tekutinu asi 1 minutu redukovat. Přidejte kapary, olivy a scezené těstoviny. Vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Porce na talíři pak posypte strouhaným parmazánem.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilkové těstoviny

Lilkové těstoviny

Těstoviny s cuketou a slaninkou

Těstoviny s cuketou a slaninkou

Špagety s cuketou a olivami

Špagety s cuketou a olivami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota FOOD Vegetariánské a zdravé
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cherry rajčátka Cuketa Kapary Lilek Olivový olej Olivy Pepř mletý Strouhaný parmazán Sůl

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí šunka

Domácí šunka

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

40
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
39
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
36
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
32
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
19
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Smrt Jorgy Kotrbové (†78): Exmanžel Žák se spěchal rozloučit

Smrt Jorgy Kotrbové (†78): Exmanžel Žák se spěchal rozloučit

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Těstoviny s kuřecím masem a hruškou
Těstoviny s kuřecím masem a hruškou
Těstoviny s kuřetem a špenátem
Těstoviny s kuřetem a špenátem
Těstoviny s květákovou omáčkou
Těstoviny s květákovou omáčkou
Těstoviny s lososem a arašídovou omáčkou
Těstoviny s lososem a arašídovou omáčkou
Těstoviny s lososem na citronu
Těstoviny s lososem na citronu
Těstoviny s mákem (Klasika)
Těstoviny s mákem (Klasika)
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact