• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s holandskou omáčkou

autor: zufanka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • smetana ke šlehání
    • koření
    • petrželová nať
    • 10
      g slanina moravská, anglická
    • žampiony podle uvážení
    • omáčka Holandská
    • těstoviny široké, dlouhé těstoviny (špagety)

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi si orestujeme cibuli se slaninou, které jsme nadrobno nakrájeli. Přidáme očištěná kuřátka(žampióny), okořeníme a po krátkém restovaní přidáme smetanu ke šlehaní. Když smetana začne vřít, podle potřeby přidáme holandskou omáčku (cca 250-300 ml), tak abychom dosáhli správně husté konzistence omáčky. Pozor, omáčka při vaření musí prudce vřít(cca 5-10min).
2
Přidáme nakrájenou petrželovú nať a vmícháme do uvařených těstovin. Pro milovníky masa, můžete pridat do receptu i kuřecí maso. Solíme až ke konci, holandská omáčka je většinou dostatečně slaná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 15:13

    Bylo to dlouhé, tak ty vyrianty znovu: BERNAISE [berníz] - bernská omáčka - zákl. HO doplníme nadrobno posekanou petrželkou, estragonem a kerblíkem. CHORON [šoron] - HO ochucená rajčatovým protlakem. MALTÉZSKÁ - HO ochucená pomerančovou šťávou i kůrou. MUŠELÍN - HO zjemněná šlehanou neslazenou smetanou. SUVOROV - HO doplněná kromě nadrobno posekané petrželky, estragonu a kerblíku i lanýži. ŠALVĚJOVÁ - HO ochucená vývarem šalvěje a bílým vínem. Takže vývar ANO, škrob NE. Ale pochopile jsem, proč ho tam babička dávala - aby byla omáčka trvanlivěkší a neklesla, rodiče třeba jedli, až přišli po třetí z práce....

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 15:10

    Api, nechci se dohadovat, mne to takto naučila babička, takže jak to já znám a dělám, tak jsem to tu napsala. Jen pro uklidnění svědomí jsem si od studentů Gastro oboru půjčila receptury a tam jsem vyčetla asi toto: Holandská omáčkaSvětlá až krémová omáčka jemné vůně po čerstvém másle, žloutcích, použitém vývaru (hovězí, k rybě rybí, místo vývaru se používá i voda s octem nebo víno) a koření. 1. způsob: nádobu s vývarem a žloutky vložíme do vroucí lázně a šleháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Teprve potom přidáme plátky syrového másla, lehce promícháme a dochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a podle potřeby solí. 2. způsob: Nad parou šleháme žloutky a vývar, po zhoustnutí zvolna přidáváme rozehřáté máslo. Jakýmkoli způsobem připravenou h. omáčku uchováváme jen při teplotě 50°C a to po co nejkratší dobu, jinak klesne a srazí se. Z této základní jemní omáčky a připravuji další omáčky: BERNAISE [berníz] - bernská omáčka - zákl.

  • Apina Hrbek | 11. 6. 2009 13:30

    Simco, vis, ze te respektuji jako zdatnou kucharku, ale do Holandske omacky se nepridava zadny hovezi vyvar ani skrobova moucka.

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 13:24

    No a celkově k tomuto receptu - přiznám se, že bych se bála nechat holandskou omáčku pruce vřít 5 - 10 minut, jak tento recpet uvádí. Možná - pokud existuje - nějakou omáčku "z pytlíku", ale klasickým, níže popsaným způsobem vytvořenou omáčku.... do toho bych asi nešla..... S.

  • Apina Hrbek | 11. 6. 2009 13:24

    Sylvo, posilam recept na Holandskou omacku do novych receptu. Pokud by se z nejakeho duvodu neobjevil, poslete mi email a ja vam ho poslu.

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 13:21

    Ano, Sylvo, právě nedávno jsem se zlobila u jiného receptu že autor receptu předpokládá, že jsou tu všichni zkušení kuchaři. Takže pro ty, kdo neznají Holandskou omáčku zde doplňuji: holanskou omáčku uděláte ze 4 žloutků, osolíte a rozšleháte. Přidáte 1/8 l vlažného hovězího vývaru (v nejhorším vody) s rozmíchanými 10 g bramborové moučky (může být i hladká mouka) a hrnek postavíte do vodní lázně, kde směs zahříváte a mícháte. Po kouscích přidáváte 100g másla. Zahříváním omáčka začne houstnout. Odstavíte, přildáte šťávu z 1/2 citrónu a kvedláte až do vychladnutí. Tato omáčka je považována za královnu oméček.

  • Sylva P. | 11. 6. 2009 09:57

    Ještě kdybych tak věděla, co je Holandská omáčka. Ve skleničce hotová nebo v sáčku.... nebo dresing?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Omáčka Petrželová nať Slanina Smetana ke šlehání Těstoviny Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

Katův šleh (drůbeží)

Katův šleh (drůbeží)

Kynutá cmunda

Kynutá cmunda

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
15
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
14
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Těstoviny s holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact