• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s brokolicovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s brokolicovým pestem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s brokolicovým pestem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček těsto nejlépe fusilli nebo penne
    • brokolice
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      lžička olivový olej
    • sýr
    • citronová šťáva
    • piniové oříšky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      plechovka sušená rajčata v olivovém oleji
    • 75
      g černé olivy

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje.
2
Brokolici (stačí tak půlku) dáme povařit do slané vody, dokud nezměkne.
3
Když je brokolice měkká, slijeme vodu, přidáme do ní olivový olej, prolisovaný česnek, špetku soli, nejlépe čerstvě mletý pepř, trochu šťávy z citronu a piniové oříšky.
4
Tuto směs vidličkou rozmačkáme a smícháme. (Obyčejně to ochutnám ještě před tím, než to dám na těstoviny, aby nebyla brokolicová směs příliš kyselá nebo málo slaná... ale hlavně podle chuti každého).
5
Nasypeme brokolicové pesto na uvařené těstoviny. Nakrájíme černé olivy a sušená rajčata a také přidáme k těstovinám.
6
Těstoviny promícháme a nakonec do nich přidáme nastrouhaný sýr. Může být eidam nebo jiný druh tvrdého sýra. Sýr necháme trošku na těstovinách roztopit a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a chřestem

Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a…

Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí

Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza - | 21. 5. 2007 13:26

    ik, olejom sa zabezpečí, že sa cestoviny nezlepia, ale lepok z nich nezlikvidujete. To môžete urobiť jedine premytím cestovín po uvarení. Preto sa cestoviny, na ktoré ide omáčka, nikdy nepremývajú. Olej tomu neublíži :)))

  • MYš | 21. 5. 2007 11:51

    I já vařím těstoviny vždy s kapkou oleje !

  • Pavlína Burkovičová | 28. 5. 2006 21:49

    jen malá poznámka ke komentáři ik - také vždy vařím těstoviny s kapkou oleje (-:

  • ik | 26. 5. 2006 12:24

    těstoviny se v žadném případě nevaří s kapkou oleje !! fuuj, zničíte lepkavou vrstvu na povrchu po uvaření, na kterou se lepí omáčka/pesto

  • Michaela Atherton | 19. 5. 2006 15:50

    Hmmm... to je recept meho gusta:o]

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Ostatní Z těstovin Pro děti Oběd Večeře Vaření Děti Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Černé olivy Česnek Citronová šťáva Olivový olej Pepř mletý Piniové oříšky Sůl Sušená rajčata Sýr Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Broskvový želé řez

Broskvový želé řez

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

64
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Těstoviny s cuketou a…
61
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
58
Švestková povidla
Švestková povidla
40
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Těstoviny s brokolicovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact