• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s brokolicí a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s brokolicí a ořechy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s brokolicí a ořechy
Těstoviny s brokolicí a ořechy
Těstoviny s brokolicí a ořechy
Těstoviny s brokolicí a ořechy
Těstoviny s brokolicí a ořechy
Těstoviny s brokolicí a ořechy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Těstoviny jsou velmi oblíbené jak pro svou snadnou a rychlou přípravu, tak snadnou variabilitu. Podle našeho receptu si je můžete vychutnat ve skvělé kombinaci brokolice a vlašských ořechů, která nejen zasytí, ale dodá tělu i mnoho potřebných vitamínů.

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Suroviny

4 porce
    • 300
      g těstoviny
    • 1
      ks brokolice (Košťál z brokolice schovejte, hodí se do vývarů.)
    • 4
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • 5
      lžíce vlašské ořechy nasekané
    • 5
      lžíce strouhaný parmazán + na posypání
    • růžový pepř na dokončení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Brokolici rozeberte na růžičky, dejte asi na 2 minuty do vroucí vody, slijte a zchlaďte ledovou vodou. Vložte do mixéru a nahrubo rozmixujte.
2
Česnek nasekejte nadrobno a zpěňte ho ve větší pánvi na dvou lžících oleje, restujte asi jen půl minuty a přidejte rozmixovanou brokolici. Přilijte 3 až 4 lžíce vody z těstovin a omáčku tak dvě minuty povařte, aby se tekutina zredukovala. Vmíchejte nasekané ořechy a nastrouhaný parmazán, dochuťte solí a pepřem.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Do pánve přidejte těstoviny, dobře je promíchejte s omáčkou, aby se obalily, a nandejte na talíře. Každou porci zakápněte trochou oleje, dochuťte růžovým pepřem a posypte zbylým parmazánem.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronové těstoviny

Citronové těstoviny

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí

Zapečené těstoviny se špenátem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota FOOD
Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Česnek Olivový olej Pepř mletý Růžový pepř Strouhaný parmazán Sůl Těstoviny Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Vepřové kari

Vepřové kari

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

156
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
75
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
62
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
53
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…
53
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Těstoviny s avokádovou omáčkou
Těstoviny s avokádovou omáčkou
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s brokolicí raz dva
Těstoviny s brokolicí raz dva
Těstoviny s brokolicí, ricottou a ořechy podle Barilly
Těstoviny s brokolicí, ricottou a…
Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou
Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s brokolicí a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact