• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s artyčoky a rajčaty

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Těstoviny s artyčoky a rajčaty
Těstoviny s artyčoky a rajčaty
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • těstoviny kratke (spiraly, penne...), cca 70-80 g na osobu
    • 4
      ks artyčoky
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky artyčoků (dáme pozor abychom špičky odřízli i s dostatečným kouskem listů), ořežeme stonek a artyčok přeřízneme podélně na půl. Pokud je v artyčoku chmýří a pichlavé mladé lístky, musíme je vyřezat. Takto získame měkkou a jedlou část artyčoku. Každý očištěný artyčok vkládáme do misky s vodou smíchanou se šťávou z citronu (jinak artyčok zčerná).
2
Rajčata nakrájíme na kostky. Artyčoky propláchneme a podélně nakrájíme na kousky. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, přidáme rajčata, česnek, artyčoky, trochu petrželky, podlijeme trochou vody (cca 100 ml), osolíme a promícháme. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme a přidáme k směsi artyčoků a rajčat, přidáme opět trochu petrželky, můžeme opepřit. Promícháme a ihned podáváme. Porce můžeme dodatečně pokapat panenským olivovým olejem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

Smažené artyčoky (Carciofi fritti)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • blackcheese | 17. 4. 2013 11:46

    Jedla jsem téměř denně ve Španělsku, když jsem tam žila. Nejčastěji prostě jen oloupou až k jedlé části, nakrájí na drobné půlměsíčky, k tomu česnek a posolí a pokapou olivovým olejem .... je to hořký a těžko kousatelný, ale přitom moc dobrý. Dělí se to tam na dva tábory, podobně jako u oliv - buď milovník nebo odpůrce 8-) Tento recept jsem zkoušela s artyčokama z plechovky, koupila jsem tuším v Globusu. Chutná to moc fajn a už jsem přemejšlela nad zlepšovákama, jako třeba nadrobno nakrájená šunka nebo tak něco :-)

  • Katka | 13. 12. 2012 08:19

    Vypadá to lákavě a ráda bych je zkusila, ale nikde jsem je ještě neviděla :-( . Dají se běžně koupit? Jakou mají chuť?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Z těstovin Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Česnek Olivový olej Petrželka Rajčata Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

Dietní bramborový salát bez majonézy…

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

50
Švestková povidla
Švestková povidla
30
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
24
Jablečná buchta
Jablečná buchta
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Těstoviny pepperoni
Těstoviny pepperoni
Těstoviny po Italsku
Těstoviny po Italsku
Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí
Těstoviny s paprikou, ricottou a…
Těstoviny s avokádovou omáčkou
Těstoviny s avokádovou omáčkou
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s brokolicí a ořechy
Těstoviny s brokolicí a ořechy
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s artyčoky a rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact