• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Těstovinová polévka Hoover stew, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Těstovinová polévka Hoover stew, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstovinová polévka Hoover stew, základní recept
Těstovinová polévka Hoover stew, základní recept
Těstovinová polévka Hoover stew, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g těstoviny
    • 65
      g fazole
    • 65
      g hrách
    • 50
      g kukuřice Hominy, parchedová
    • 100
      g mrkev
    • 1500
      ml voda
    • 10
      špetka sůl 1,5 lžičky
    • 1
      lžička máslo (šmolc, ghee)

Postup přípravy receptu

1
Namočit přebraný hrách na 5-12 hodin, fazole namočit na 12-18 hodin (malé, tvrdší fazole potřebují delší namočení, po 8-10 hodinách vyménit vodu). Hominy kukuřici namočit na 6-14 hodin.
2
Těstoviny (kolínka) namočit ve sklenici na 20-30 minut. Déle ne, nepřijaly by sůl z vody.
3
Scezený hrách a fazole nasypat do 500 ml nové vody, přivést k varu, osolit a vařit mírným varem 20 minut.
4
Vyprané namočené těstoviny vsypat do vařící osolené vody 1 l. Vypnout ohřev po začátku mírného varu těstovin slabým ohřevem. Není nutný var. Nechat odstát po potřebnou dobu dle návodu.
5
Nakrájet mrkev na tenké čtvrtky. V míse 1,4 l promíchat s uvařeným hrachem, fazolemi, kukuřicí. Omastit.
6
Slít vodu z vaření těstovin do hrnce po vaření lušténin. Přidat scezené těstoviny do mísy, promíchat. Dále přidat vodu po vaření těstovin, pod úroveň promíchaných potravin.
7
Poznámka autora receptu: Názvy stew for two, one pot stew, vegetable ..., vegetarian ..., vegan ..., veggie ... . Může být kombinováno s rajčaty, párky. Jde o jídlo z doby Velké krize po r. 1929 v USA. Popis zní: Do hrnce s vodou dejte zeleninu, kterou máte po ruce, a povařte ji. Pro rychlejší přípravu více porcí lze použít konzervovaný hrách, fazole, rajčata, kukuřici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mulligan stew, základní recept

Mulligan stew, základní recept

Hrachový kucmoch s jáhlami, základní recept

Hrachový kucmoch s jáhlami, základní…

Hrachové pulmentum naruby, základní recept

Hrachové pulmentum naruby, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fazole Hrách Kukuřice Máslo Mrkev Sůl Těstoviny Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

36
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
26
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
25
Zapečené palačinky s masem a zeleninou
Zapečené palačinky s…
25
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Těsto na pizzu
Těsto na pizzu
Těsto na štrůdl - velice jednoduché
Těsto na štrůdl - velice jednoduché
Těsto z naší pizzerie
Těsto z naší pizzerie
Těstovinová smaženice
Těstovinová smaženice
Těstovinové placky
Těstovinové placky
Těstovinovo-houbová omeleta
Těstovinovo-houbová omeleta
  • Recepty.cz
  • Těstovinová polévka Hoover stew, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact