• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Telecí řízky v bylinkové strouhance
Napište svůj komentář k receptu

Telecí řízky v bylinkové strouhance

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
7fotografií
Nahrát fotku
 

Křehké řízky z telecího masa, obalené ve strouhance z najemno rozmixovaného toastového chleba a čerstvých bylinek, osmažené na přepuštěném másle, jsou skutečnou delikatesou. Vychutnat si je můžete třeba s lehkým bramborovým salátem s hráškem a chřestem.

Suroviny

4 porce
    • 700
      g telecí kýta
    • 4
      plátek toastový chléb světlý
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
    • ghí na smažení
    • sůl
    • 1
      ks citron k podávání

Postup přípravy receptu

1
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko.
2
Připravte strouhanku. Toastové chleby postupně rozmixujte na kousky, přidejte bylinky a směs umixujte najemno. Připravte si misky s osolenou hladkou moukou, vejci rozšlehanými s mlékem a bylinkovou strouhankou. Řízky obalte – nejprve v mouce, pak ve vejci a strouhance, pokud je třeba, strouhanku na maso lehce přitlačte.

RADA: Smažený řízek: Recept a triky profesionálů, jak připravit ten nejlepší. Znáte je?

3
Ve větší pánvi rozpusťte máslo nebo ještě lépe přepuštěné máslo, tuk by měl vytvořit alespoň půlcentimetrovou vrstvu. Řízky usmažte z obou stran dozlatova. Odkládejte je na papírovou utěrku a uchovejte v teple. Skvěle ale chutnají i studené. Řízky podávejte s bramborovým salátem a klínky citronu na dochucení.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí plátky s avokádem

Telecí plátky s avokádem

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Ghí Hladká mouka Mléko Petrželka Sůl Telecí kýta Toastový chléb Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

124
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
61
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
56
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
54
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
51
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Telecí plátky s avokádem
Telecí plátky s avokádem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a…
Telecí řízky
Telecí řízky
Telecí závitky Toskána
Telecí závitky Toskána
Templářský dort tmavý
Templářský dort tmavý
Tempura z časopisu F.O.O.D
Tempura z časopisu F.O.O.D
  • Recepty.cz
  • Telecí řízky v bylinkové strouhance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact