• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Telecí řízky v bylinkové strouhance
Napište svůj komentář k receptu

Telecí řízky v bylinkové strouhance

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
7fotografií
Nahrát fotku
 

Křehké řízky z telecího masa, obalené ve strouhance z najemno rozmixovaného toastového chleba a čerstvých bylinek, osmažené na přepuštěném másle, jsou skutečnou delikatesou. Vychutnat si je můžete třeba s lehkým bramborovým salátem s hráškem a chřestem.

Suroviny

4 porce
    • 700
      g telecí kýta
    • 4
      plátek toastový chléb světlý
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
    • ghí na smažení
    • sůl
    • 1
      ks citron k podávání

Postup přípravy receptu

1
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko.
2
Připravte strouhanku. Toastové chleby postupně rozmixujte na kousky, přidejte bylinky a směs umixujte najemno. Připravte si misky s osolenou hladkou moukou, vejci rozšlehanými s mlékem a bylinkovou strouhankou. Řízky obalte – nejprve v mouce, pak ve vejci a strouhance, pokud je třeba, strouhanku na maso lehce přitlačte.

RADA: Smažený řízek: Recept a triky profesionálů, jak připravit ten nejlepší. Znáte je?

3
Ve větší pánvi rozpusťte máslo nebo ještě lépe přepuštěné máslo, tuk by měl vytvořit alespoň půlcentimetrovou vrstvu. Řízky usmažte z obou stran dozlatova. Odkládejte je na papírovou utěrku a uchovejte v teple. Skvěle ale chutnají i studené. Řízky podávejte s bramborovým salátem a klínky citronu na dochucení.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí plátky s avokádem

Telecí plátky s avokádem

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Ghí Hladká mouka Mléko Petrželka Sůl Telecí kýta Toastový chléb Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Zapečené brambory se smetanou

Zapečené brambory se smetanou

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

882
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
295
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
41
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko…
21
Mint Shake / Koktejly
Mint Shake / Koktejly
18
Fazolová polévka s uzeným masem
Fazolová polévka s…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Telecí plátky s avokádem
Telecí plátky s avokádem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a…
Telecí řízky
Telecí řízky
Telecí závitky Toskána
Telecí závitky Toskána
Templářský dort tmavý
Templářský dort tmavý
Tempura z časopisu F.O.O.D
Tempura z časopisu F.O.O.D
  • Recepty.cz
  • Telecí řízky v bylinkové strouhance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact