• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Telecí řízky v bylinkové strouhance
Napište svůj komentář k receptu

Telecí řízky v bylinkové strouhance

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové strouhance
7fotografií
Nahrát fotku
 

Křehké řízky z telecího masa, obalené ve strouhance z najemno rozmixovaného toastového chleba a čerstvých bylinek, osmažené na přepuštěném másle, jsou skutečnou delikatesou. Vychutnat si je můžete třeba s lehkým bramborovým salátem s hráškem a chřestem.

Suroviny

4 porce
    • 700
      g telecí kýta
    • 4
      plátek toastový chléb světlý
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
    • ghí na smažení
    • sůl
    • 1
      ks citron k podávání

Postup přípravy receptu

1
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko.
2
Připravte strouhanku. Toastové chleby postupně rozmixujte na kousky, přidejte bylinky a směs umixujte najemno. Připravte si misky s osolenou hladkou moukou, vejci rozšlehanými s mlékem a bylinkovou strouhankou. Řízky obalte – nejprve v mouce, pak ve vejci a strouhance, pokud je třeba, strouhanku na maso lehce přitlačte.

RADA: Smažený řízek: Recept a triky profesionálů, jak připravit ten nejlepší. Znáte je?

3
Ve větší pánvi rozpusťte máslo nebo ještě lépe přepuštěné máslo, tuk by měl vytvořit alespoň půlcentimetrovou vrstvu. Řízky usmažte z obou stran dozlatova. Odkládejte je na papírovou utěrku a uchovejte v teple. Skvěle ale chutnají i studené. Řízky podávejte s bramborovým salátem a klínky citronu na dochucení.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí plátky s avokádem

Telecí plátky s avokádem

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Ptáčky z telecího s krupicovými noky

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Ghí Hladká mouka Mléko Petrželka Sůl Telecí kýta Toastový chléb Vejce

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
23
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
22
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Telecí plátky s avokádem
Telecí plátky s avokádem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a…
Telecí řízky
Telecí řízky
Telecí závitky Toskána
Telecí závitky Toskána
Templářský dort tmavý
Templářský dort tmavý
Tempura z časopisu F.O.O.D
Tempura z časopisu F.O.O.D
  • Recepty.cz
  • Telecí řízky v bylinkové strouhance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact