• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Telecí ossobuco na houbách
Napište svůj komentář k receptu

Telecí ossobuco na houbách

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Telecí ossobuco na houbách
Telecí ossobuco na houbách
Telecí ossobuco na houbách
Telecí ossobuco na houbách
Telecí ossobuco na houbách
Telecí ossobuco na houbách
Telecí ossobuco na houbách
Telecí ossobuco na houbách
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks telecí maso OSSOBUCO: steak s morkovou kostí
    • sůl
    • drcený kmín dle chuti
    • pepř mletý
    • hladká mouka na obalení
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      snítka rozmarýn
    • sádlo , uzený špek nebo olej
    • 300
      g čerstvé houby (případně sušené)
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Plátky (steaky) telecího ossobuca osolíme, ochutíme drceným kmínem a pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v roztopeném sádle, jemně pokrájeném špeku nebo na oleji.
2
Osmažené ossobuco vyndáme stranou, do výpeku nasypeme jemně pokrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Pak přisypeme nasekaný česnek, rozmarýn, vše promícháme a necháme rozvonět. Přisypeme pokrájené, krátce spařené, scezené houby, promícháme, vložíme zpět plátky ossobuca, podlijeme vývarem (cca 2 dl) a dusíme na mírném plameni doměkka za občasného podlití. Nepodléváme příliš, abychom nemuseli zbytečně zahušťovat, jen dle chuti dosolíme nebo opepříme a vyndáme vyvařenou větvičku z rozmarýnu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Podáváme s libovolnou přílohou dle chuti. Já volil nastavovanou kaši, ale vhodný je i vařený brambor, noky, knedlíky, rýže...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou

Telecí na hořčici s kořenovou…

Voňavé asijské Ossobuco

Voňavé asijské Ossobuco

Telecí na divoko

Telecí na divoko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Pepř mletý Rozmarýn Sádlo Sůl Telecí maso Vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Americké muffiny

Americké muffiny

Fazole s kroupami a slaninou

Fazole s kroupami a slaninou

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

57
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
35
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
31
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
25
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
25
Třešňový dort s mákem
Třešňový dort s mákem

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Telecí na divoko
Telecí na divoko
Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Telecí na zázvoru a olivách
Telecí na zázvoru a olivách
Telecí perkelt
Telecí perkelt
Telecí plátky s avokádem
Telecí plátky s avokádem
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky, hrozny a…
  • Recepty.cz
  • Telecí ossobuco na houbách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact