• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 21
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 700
      g telecí maso cca 650 -
    • 150
      g cibule
    • 150
      g mrkev očištěná
    • 200
      g celer očištěný
    • 60
      g hořčice plnotučná cca 50 -
    • máslo + olej dle potřeby
    • sůl
    • pepř mletý
    • snítka tymiánu
    • 4
      ks nové koření
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • vývar dle potřeby
    • hladká mouka nebo jíška
    • režná nit

Postup přípravy receptu

1
Telecí maso v celku (například plec) osolíme, opepříme, zpevníme provázkem do úhledného špalíčku a potřeme polovinou hořčice. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy (kostky, špalíky), cibuli na kostičky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na cca 40 gramech rozpuštěného másla se lžičkou oleje a novým kořením osmažíme ze všech stran připravené maso, ke kterému po osmažení přisypeme připravenou zeleninu s tymiánem, kterou také osmažíme do rozvonění. Po osmažení přidáme zbytek hořčice, tu se zeleninou ještě krátce smažíme (necháme vyčpět ostrost) a přilijeme vývar. Vývaru dáme asi 400 ml, dusíme pod poklicí na kamnech či v troubě do změknutí masa, za občasného promíchání, otočení masa a případného podlití.
3
Měkké maso vyndáme stranou, sundáme provázek, necháme před krájením asi 10 minut odpočinout.
4
Zeleninu dolijeme smetanou, dle potřeby i vývarem a můžeme po vyndání nového koření a větvičky z tymiánu rozmixovat a tím i omáčku prakticky zahustit. Ale my rádi zeleninu přiznanou, proto k ní přilijeme smetanu a omáčku zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody nebo troškou jíšky, poté ještě vše necháme provařit, případně dolijeme vývarem do požadované hustoty a dochutíme solí, pepřem.
5
Omáčku podáváme s pokrájeným masem na plátky a houskovým či kynutým knedlíkem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Telecí plátky s avokádem

Telecí plátky s avokádem

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí hrudí plněné risi-pisi

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Máslo Mrkev Nové koření Pepř mletý Režná nit Smetana ke šlehání Snítka tymiánu Sůl Telecí maso Vývar

Jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak na houskový knedlík

Poslední sledované recepty

132
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
61
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
54
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
50
Asijské rizoto s kuřecím masem
Asijské rizoto s kuřecím…
49
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

Hrdličky Boho s Langmajerem: Druhý pokus po smazaném vyznání!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí
Telecí medailonky s parmskou šunkou a…
Telecí mleté biftečky se smetanou
Telecí mleté biftečky se smetanou
Telecí na divoko
Telecí na divoko
Telecí na zázvoru a olivách
Telecí na zázvoru a olivách
Telecí ossobuco na houbách
Telecí ossobuco na houbách
Telecí perkelt
Telecí perkelt
  • Recepty.cz
  • Telecí na hořčici s kořenovou zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact