• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Telecí líčka na víně
Napište svůj komentář k receptu

Telecí líčka na víně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně
10fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g telecí maso líčka
    • 100
      ml hovězí vývar
    • 50
      ml rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev + na ozdobu
    • 300
      g celer + na ozdobu
    • 4
      stroužek česnek
    • 8
      ks žampiony nakrájené na 1/8
    • 2
      lžíce rajský protlak kvalitní
    • 300
      ml červené víno
    • 150
      ml víno Marsala
    • 50
      g máslo nakrájené na drobné kostičky
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
  • Na petrželkový olej:
    • 1
      lžíce petržel hladkolistá, sekaná
    • olivový olej
  • Na pyré:
    • 500
      g brambory
    • 100
      ml mléko
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Líčka jsou dnes gastronomickým hitem. Maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovitým částem šťáva z něj skvěle rosoluje. My jsme zvolili dražší, ale delikátní líčka telecí.
2
**1.** Maso je zapotřebí nejprve očistit - zbavit všech blanek a šlach, abyste nakonec získali hezké, čisté plátky masa. Odřezky dejte hned vařit na vývar.
3
**2.** Cibuli a česnek oloupejte, mrkve a celer oškrabejte. Vše nakrájejte na větší kostičky.
4
**3.** Maso osolte a opepřete. Opečte ze všech stran v silnostěnném kastrolu na rozehřátém oleji.
5
**4.** Maso po opečení vyjměte a do kastrolu dejte připravenou zeleninu. Dobře promíchejte a osmažte ze všech stran. Přidejte rajský protlak.
6
**5.** Do základu vlijte oba druhy vína, zvyšte plamen a nechte alkohol odpařit, až začne výpek na dně kastrolu karamelizovat. Tím vytvoříte základ báječné, krásně voňavé omáčky.
7
**6.** Do kastrolu vraťte maso i se šťávou, kterou během stání pustilo. Podlijte trochou vývaru, kastrol přikryjte a na mírném plameni pomalu duste maso doměkka, což bude trvat nejméně hodinu. Ujistěte se, že je v kastrolu dost šťávy, případně přilévejte vývar.
8
**7.** Až bude maso měkké, znovu je vyndejte a všechnu zeleninu důkladně propasírujte. Omáčku svařte na potřebnou hustotu a nakonec do ní vmíchejte kostičky studeného másla - to ji krásně zahustí. Nechte i s masem stranou chvíli odpočívat. Mezitím dejte vařit brambory.
9
**8.** Měkké brambory rozšťouchejte s mlékem a máslem. Petrželku rozmělněte s olejem a použijte na zakápnutí bramborového pyré. Doprostřed dejte maso, ozdobte plátky zeleniny, přelijte omáčkou a můžete nosit na stůl. Dobrou chuť!
10
//Recept je podle Michala Pšeničky, šéfa restaurace Café Imperial.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Líčka na zelenině

Líčka na zelenině

Bylinkovo-celerová líčka

Bylinkovo-celerová líčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Telecí
Maso Telecí Oběd Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Červené víno Česnek Cibule Hovězí vývar Máslo Mléko Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Telecí maso Víno Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Karamelový krém

Karamelový krém

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

117
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
74
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
49
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
42
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Definitivní konec? Mareš bez Moniky mluví o životní změně

Definitivní konec? Mareš bez Moniky mluví o životní změně

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 26. 8. 2025: Kdo se dočká dobrých zpráv a koho čekají napjaté vztahy?

Denní horoskop na úterý 26. 8. 2025: Kdo se dočká dobrých zpráv a koho čekají napjaté vztahy?

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Princ ve výslužbě Jan Čenský: Poprvé jako model! Spolu s Kopečným a Vernerem

Princ ve výslužbě Jan Čenský: Poprvé jako model! Spolu s Kopečným a Vernerem

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Telecí kapsa nadívaná žampiony
Telecí kapsa nadívaná žampiony
Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou
Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou
Telecí kýta na hříbkách
Telecí kýta na hříbkách
Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí
Telecí medailonky s parmskou šunkou a…
Telecí mleté biftečky se smetanou
Telecí mleté biftečky se smetanou
Telecí na divoko
Telecí na divoko
  • Recepty.cz
  • Telecí líčka na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact