• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tatrankové žaludy
Napište svůj komentář k receptu

Tatrankové žaludy

autor: ovecka17
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatrankové žaludy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks tatranka nastrouhané
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 400
      g máslo
    • 100
      g ořechy mleté
    • 1
      lžička skořice
    • 500
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a necháme v ledničce do druhého dne odpočinout. Druhý den začneme z těsta tvořit malé kuličky. Až máme utvoříno vezmeme si do ruky 3 malé kuličky z těsta a trochu je k sobě přimáčkneme a doprostřed vložíme jakýkoliv oříšek (vlašský, lískový mandli...) tím se nám žalud zpevní. Poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.
2
Je to výborné cukrovíčko.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anýzové žaludy

Anýzové žaludy

Tatrankové pracny-voňavé

Tatrankové pracny-voňavé

Tatrankové rohlíčky

Tatrankové rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Šulcová | 10. 12. 2009 15:43

    docela ráda bych toto cukroví zkusila.Shodou náhod jsem ho viděla asi ve dvou časopisech,ale někde se píše,že se potírá bílkem aby to drželo u sebe,nebo (v druhém) potřít celým vejcem..tak to mám potřít,nebo ne?Díky moc za odpověď.

  • Kája * | 2. 12. 2008 19:15

    Tento recept mě zaujal v příloze ONA DNES. Normálně recepty z časopisů už nedělám - skoro nikdy se nepovedly. Na obrázku to vypadá krásně, ale pak.... A včera jsem byla mile překvapena, že vytiskli ověřené recepty čtenářek a sami redaktoři je nejdříve upekli. Žaludy určitě vyzkouším letos na Vánoce. Mirko, gratuluji, že otiskli i Váš recept!

  • Mirka Kratochvílová | 5. 5. 2008 19:29

    Je to opravdu moc dobré a taky to působí velmi efektivně, fotku se časem pokusím vložit

  • Klára Keselyova | 4. 5. 2008 20:40

    Musí to byť fajnové. Zišla by sa fotografia

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Ořechy Skořice Tatranka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Kávový korpus

Kávový korpus

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

111
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
99
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
70
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
35
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
33
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Tatrankové žaludy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact