• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tatínkovo rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Tatínkovo rizoto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatínkovo rizoto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sádlo nebo jiný tuk či olej
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      plechovka hovězí maso ve vlastní šťávě - konzerva
    • 1
      kostka masox
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1,50
      hrnek rýže neuvařená
    • sýr na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli (jemně růžová), poté vložíme hovězí konzervu, maso rozmícháme, trošinku podlijeme vodou, vhodíme masox, pepř, osolíme - sůl se vsákne i do rýže, ale raději to nepřehánějte, jídlo se dá dosolit na talíři. Necháme vše cca 7 minut provařit, aby se masox rozpustil.
2
Když máme základ hotový, vysypeme do něj rýži a zalijeme 3 hrnky vody (dvojnásobné množství vody než je rýže). Zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme dokud se voda neodpaří. V průběhu vaření nemícháme!
3
Zespoda bude trochu přismahnuté, ale to je právě pak ta dobrota, o kterou se doma hádáme. Můžete též přidat hrášek nebo houby. Při servírování posypeme sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Houbové rizoto s kuřecím masem

Houbové rizoto s kuřecím masem

Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Večerková | 6. 3. 2008 09:13

    k tomu kvalitnímu hovězímu v konzervě. po vyzkoušení množství značek, už kupuji jedině Hamé Hovězí ve vlastní šťávě. výborné do rizota i na špagety, do obojího nic jiného nedávám. není to reklama. jen zkušenost. a s kamarádkou jsme se nezávisle na sobě shodly na tom samém. jakkoli jsou konzervy nezdravé, do špaget dáváme obě pouze toto Hovězí v konzervě. s normálním masem mi to nechutná

  • Silvie | 12. 10. 2006 14:37

    Je to moc dobré!Jen je důležité,vybrat kvalitní maso v konzervě:)

  • Ivana | 27. 9. 2006 13:56

    Ahoj všichni, takhle dělám rizoto taky, jen s vepřovou konzervou a přidávám ještě mraženou zeleninu a není to špatné. Ta vepřovka od Hamé se fakt docela dá, alespoň oproti těm ostatním. Tchyně místo vepřové nebo hovězí konzervy dává Favorita a je to možná ještě lepší.

  • Jana Kutačová | 13. 7. 2006 07:00

    Milý anonymku,nejsem expert na zavařování,ale celou problematiku zavařování jsme asi před měsícem rozebírali v receptu "Zavařené jídlo na dovolenou"Myslím,že jsme se shodli na tom,že nejlépe dát maso nebo jakýkoliv jiný hotový pokrm do sklenic a sterilizovat dvakrát-jeden den hodinu a druhý den to samé asi při 80°C.(Obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout).Prý se takto dá zavařit vše-žemlovka,rizoto,francouzské brambory,kuře,tak to chce jen vyzkoušet..o)

  • Lidka Kábrtová | 12. 7. 2006 21:14

    Já konzervy moc nemusím, ale mám dobrou zkušenost s řadou Veselá pastýřka - od Hamé.

  • Anonym | 12. 7. 2006 20:32

    Paní Kutačová, můžete mi , prosím, říct, jak to zavařujete? Moc děkuji. Karla

  • Jana Kutačová | 12. 7. 2006 18:33

    Vyzkoušela jsem tu vepřovku od Hamé a je celkem slušná,jste moc hodné,že jste to zjistily.Aspoň má člověk jtrošičku více asno co se pod tím konzervovým obalem ukrývá.Bohužel ve většině případů je opravdu obsah konzervy na vyhození do záchodu.Ještě mi kamarád"mlsný jazyk" poradil,že existuje nějaké Selské maso v konzervě a to je prý jediné,co on může a ověřovala jsem si to v práci a tam mi to pár jedinců také potvrdilo.Takže možná další dobrý tip na konzervu,ale jak říkám,tuhle jsem opravdu nevykzoušela.Během víkendu asi uvařím tohle rizotko a pokud zbyde,tak ho zavařím na chatu do sklenic..:o)

  • Marcela Prýcová | 12. 7. 2006 10:12

    Včera jsem sledovala v Černých ovcích test na vepřovky a hovězí konzervy. Hovězí konzervy nevyšly nejlépe, ale nejlepší byla PT servis konzervárna Tábor a na vepřovku vyšla nejlepší právě ta červeno - bílá od Hamé jak píše Gábina Houšková.

  • Gábina Houšková | 11. 7. 2006 08:13

    švagrová mi poradila, že podle testů vyšlo jako nejlepší Vepřové maso ve vlastní šťávě HA MING od výroce Hamé - kulatá konzerva s bílo-červenou etiketou

  • luckymili | 10. 7. 2006 21:04

    Jano, máte pravdu, na ty čínské vepřovky si také pamatuji, byly skvělé, hlavně na pomazánky. Ale dnešní, hlavně hovězí - to je hrůza, opravdu odpad, ale naši pejsci je zblajzli.

  • Daniela | 10. 7. 2006 12:48

    Na konzervě musí být napsáno Maso ve vlastní šťávě, pak tam jsou opravdu kousky masa, mám odzkoušeno, ale pokud je to např. Vepřové ve vlastní šťávě, tak se nejedná o kousky masa, ale o kdoví co.

  • Marcela | 29. 5. 2006 13:10

    My jsme dříve dělávali různé omáčky atp (pod stanem atp) z vepřovek, ale pak jsme koupili jednou hovězí a je to 100x lepší. Jeden čas dávali do těch vepřovek strašný věci. Bylo to samý sádlo nebo chrupavky. Hovězí konzervy používám jakékoliv. Prakticky nemám žádnou vyhraněnou značku. Zatím jsem vyloženě na hnusnou nenarazila:o)

  • Jana Kutačová | 26. 5. 2006 09:03

    Ali,už jsem jednou koupila celkem slušnou konzervu-bohužel si nepamatuji jak se jmenovala a ani výrobce.A je fakt,že spousta takových"vepřovek" letěla tam,kam ty Vaše.Třeba se najde nějaká dobrá konzerva,se kterou se bude dát pracovat.A jinak dělám rizoto jako Vy-uvařím skelety nebo když zbyde po upečení a přidám trochu zeleninky..:o)

  • Alena Hanusová | 26. 5. 2006 08:23

    Musím souhlasit s Janou. Stalo se mi již nejmíň 5x, že jsem koupila konzervu- bylo to vepřové ve vl. šťávě a šlo to do záchoda. Hnus...i když takhle se o jídle se nemá mluvit,že? Tolikrát jsem se už zklamala, že už asi 2 roky je vůbec nekupuji.Dělám rizoto z ovařené kuřecí kostry, nebo čtvrtek..je polévka a pak ještě rizoto. Samozřejmě přidávám cibulku, hrášek, kukuřici,pepř, sůl a trochu Maggi.

  • Daniela | 22. 5. 2006 15:12

    Mám celkem dobré zkušenosti s vepřovou konzervou od Hame, dělám něco podobného, ale ke špagetám, k cibuli a masu dám sklenku leča a dochutím solí a cukrem, případně ještě přidám rajčatovej protlak, pokud je lečo málo rajčatové.

  • Jana Kutačová | 22. 5. 2006 09:09

    Výborný nápad s tou konzervou,jen opravdu nevím,jakou koupit.Kdysi byly moc dobré takové ty čínské,ale dnes je to uvnitř takový" sajrajtíček ".Nemáte nějaký dobrý tip na dobrou konzervu?..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Pokrmy Hovězí Z rýže Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso ve vlastní šťávě - konzerva Masox Pepř mletý Rýže Sádlo Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Americký hamburger

Americký hamburger

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Boršč III.

Boršč III.

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Doporučujeme

30 minut
Krémové lečo

Krémové lečo

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

52
Ostrokyselá čínská polévka
Ostrokyselá čínská…
38
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
36
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
25
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
24
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
AHA.cz Meghan porušila všechny zásady! Ukázala děti

Meghan porušila všechny zásady! Ukázala děti

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Ženy.cz Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Blesk.cz Dojatá Monika Marešová: Smutné loučení se synem

Dojatá Monika Marešová: Smutné loučení se synem

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

  • Recepty.cz
  • Tatínkovo rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact