• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tatínkovo rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Tatínkovo rizoto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatínkovo rizoto
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sádlo nebo jiný tuk či olej
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      plechovka hovězí maso ve vlastní šťávě - konzerva
    • 1
      kostka masox
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1,50
      hrnek rýže neuvařená
    • sýr na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Na rozpálený tuk dáme orestovat cibuli (jemně růžová), poté vložíme hovězí konzervu, maso rozmícháme, trošinku podlijeme vodou, vhodíme masox, pepř, osolíme - sůl se vsákne i do rýže, ale raději to nepřehánějte, jídlo se dá dosolit na talíři. Necháme vše cca 7 minut provařit, aby se masox rozpustil.
2
Když máme základ hotový, vysypeme do něj rýži a zalijeme 3 hrnky vody (dvojnásobné množství vody než je rýže). Zamícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme dokud se voda neodpaří. V průběhu vaření nemícháme!
3
Zespoda bude trochu přismahnuté, ale to je právě pak ta dobrota, o kterou se doma hádáme. Můžete též přidat hrášek nebo houby. Při servírování posypeme sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové rizoto s kuřecím masem

Houbové rizoto s kuřecím masem

Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Večerková | 6. 3. 2008 09:13

    k tomu kvalitnímu hovězímu v konzervě. po vyzkoušení množství značek, už kupuji jedině Hamé Hovězí ve vlastní šťávě. výborné do rizota i na špagety, do obojího nic jiného nedávám. není to reklama. jen zkušenost. a s kamarádkou jsme se nezávisle na sobě shodly na tom samém. jakkoli jsou konzervy nezdravé, do špaget dáváme obě pouze toto Hovězí v konzervě. s normálním masem mi to nechutná

  • Silvie | 12. 10. 2006 14:37

    Je to moc dobré!Jen je důležité,vybrat kvalitní maso v konzervě:)

  • Ivana | 27. 9. 2006 13:56

    Ahoj všichni, takhle dělám rizoto taky, jen s vepřovou konzervou a přidávám ještě mraženou zeleninu a není to špatné. Ta vepřovka od Hamé se fakt docela dá, alespoň oproti těm ostatním. Tchyně místo vepřové nebo hovězí konzervy dává Favorita a je to možná ještě lepší.

  • Jana Kutačová | 13. 7. 2006 07:00

    Milý anonymku,nejsem expert na zavařování,ale celou problematiku zavařování jsme asi před měsícem rozebírali v receptu "Zavařené jídlo na dovolenou"Myslím,že jsme se shodli na tom,že nejlépe dát maso nebo jakýkoliv jiný hotový pokrm do sklenic a sterilizovat dvakrát-jeden den hodinu a druhý den to samé asi při 80°C.(Obrátit dnem vzhůru a nechat vychladnout).Prý se takto dá zavařit vše-žemlovka,rizoto,francouzské brambory,kuře,tak to chce jen vyzkoušet..o)

  • Lidka Kábrtová | 12. 7. 2006 21:14

    Já konzervy moc nemusím, ale mám dobrou zkušenost s řadou Veselá pastýřka - od Hamé.

  • Anonym | 12. 7. 2006 20:32

    Paní Kutačová, můžete mi , prosím, říct, jak to zavařujete? Moc děkuji. Karla

  • Jana Kutačová | 12. 7. 2006 18:33

    Vyzkoušela jsem tu vepřovku od Hamé a je celkem slušná,jste moc hodné,že jste to zjistily.Aspoň má člověk jtrošičku více asno co se pod tím konzervovým obalem ukrývá.Bohužel ve většině případů je opravdu obsah konzervy na vyhození do záchodu.Ještě mi kamarád"mlsný jazyk" poradil,že existuje nějaké Selské maso v konzervě a to je prý jediné,co on může a ověřovala jsem si to v práci a tam mi to pár jedinců také potvrdilo.Takže možná další dobrý tip na konzervu,ale jak říkám,tuhle jsem opravdu nevykzoušela.Během víkendu asi uvařím tohle rizotko a pokud zbyde,tak ho zavařím na chatu do sklenic..:o)

  • Marcela Prýcová | 12. 7. 2006 10:12

    Včera jsem sledovala v Černých ovcích test na vepřovky a hovězí konzervy. Hovězí konzervy nevyšly nejlépe, ale nejlepší byla PT servis konzervárna Tábor a na vepřovku vyšla nejlepší právě ta červeno - bílá od Hamé jak píše Gábina Houšková.

  • Gábina Houšková | 11. 7. 2006 08:13

    švagrová mi poradila, že podle testů vyšlo jako nejlepší Vepřové maso ve vlastní šťávě HA MING od výroce Hamé - kulatá konzerva s bílo-červenou etiketou

  • luckymili | 10. 7. 2006 21:04

    Jano, máte pravdu, na ty čínské vepřovky si také pamatuji, byly skvělé, hlavně na pomazánky. Ale dnešní, hlavně hovězí - to je hrůza, opravdu odpad, ale naši pejsci je zblajzli.

  • Daniela | 10. 7. 2006 12:48

    Na konzervě musí být napsáno Maso ve vlastní šťávě, pak tam jsou opravdu kousky masa, mám odzkoušeno, ale pokud je to např. Vepřové ve vlastní šťávě, tak se nejedná o kousky masa, ale o kdoví co.

  • Marcela | 29. 5. 2006 13:10

    My jsme dříve dělávali různé omáčky atp (pod stanem atp) z vepřovek, ale pak jsme koupili jednou hovězí a je to 100x lepší. Jeden čas dávali do těch vepřovek strašný věci. Bylo to samý sádlo nebo chrupavky. Hovězí konzervy používám jakékoliv. Prakticky nemám žádnou vyhraněnou značku. Zatím jsem vyloženě na hnusnou nenarazila:o)

  • Jana Kutačová | 26. 5. 2006 09:03

    Ali,už jsem jednou koupila celkem slušnou konzervu-bohužel si nepamatuji jak se jmenovala a ani výrobce.A je fakt,že spousta takových"vepřovek" letěla tam,kam ty Vaše.Třeba se najde nějaká dobrá konzerva,se kterou se bude dát pracovat.A jinak dělám rizoto jako Vy-uvařím skelety nebo když zbyde po upečení a přidám trochu zeleninky..:o)

  • Alena Hanusová | 26. 5. 2006 08:23

    Musím souhlasit s Janou. Stalo se mi již nejmíň 5x, že jsem koupila konzervu- bylo to vepřové ve vl. šťávě a šlo to do záchoda. Hnus...i když takhle se o jídle se nemá mluvit,že? Tolikrát jsem se už zklamala, že už asi 2 roky je vůbec nekupuji.Dělám rizoto z ovařené kuřecí kostry, nebo čtvrtek..je polévka a pak ještě rizoto. Samozřejmě přidávám cibulku, hrášek, kukuřici,pepř, sůl a trochu Maggi.

  • Daniela | 22. 5. 2006 15:12

    Mám celkem dobré zkušenosti s vepřovou konzervou od Hame, dělám něco podobného, ale ke špagetám, k cibuli a masu dám sklenku leča a dochutím solí a cukrem, případně ještě přidám rajčatovej protlak, pokud je lečo málo rajčatové.

  • Jana Kutačová | 22. 5. 2006 09:09

    Výborný nápad s tou konzervou,jen opravdu nevím,jakou koupit.Kdysi byly moc dobré takové ty čínské,ale dnes je to uvnitř takový" sajrajtíček ".Nemáte nějaký dobrý tip na dobrou konzervu?..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Pokrmy Hovězí Z rýže Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí maso ve vlastní šťávě - konzerva Masox Pepř mletý Rýže Sádlo Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Papriková pasta

Papriková pasta

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

144
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
93
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
89
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
83
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
63
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Tatínkovo rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact