• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tatarský biftek je lahůdka, kterou si můžete dochutit celou řadou surovin od nezbytné hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční. V našem receptu můžete vyzkoušet verzi s okurkou, kapary a kapkou brandy.

Suroviny

4 porce
  • česká verze...
    • cibule (jemně nakrájená)
    • česnek (na potření topinek)
    • worcestrová omáčka
    • mletá paprika
    • hořčice
    • kečup
    • sůl
    • 4
      ks žloutek
    • pepř mletý
    • 400
      g hovězí maso (svíčková, nebo hovězí zadní)
    • okurka
    • dijonská hořčice
    • kapary
    • brandy (stopička)

Postup přípravy receptu

1
Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře či misky. Do důlku nahoře vyklepněte žloutek, který si hosté sami vmíchají do masa spolu s ostatními dochucovadly. Ta dejte do misek okolo, nebo můžete maso umístit na větší talíř a dochucovací přísady rozložit okolo. K francouzské verzi podávejte nasucho opečené plátky baget nebo toasty, k české neodmyslitelně patří česnekové topinky, které se tatarákem potírají.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatarák z čerstvého lososa

Tatarák z čerstvého lososa

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Tataráčky z mušlí a manga

Tataráčky z mušlí a manga

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • matejh | 6. 6. 2017 10:27

    Mňam, tatarák je můj oblíbený recept

  • LUK | 23. 2. 2013 18:02

    CESKY RECEPT STOKRAT LEPSI... KYYELE OKURKY DO TATARAKU-NESMYSL-PRETLUCOU ZBYTECNE OSTATNI INGREDIENCE...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:10

    Já dávám přednost české klasice, s kapary a okurkami nám to tak nechutná ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Syrové Česko Francie USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Česnek Cibule Dijonská hořčice Hořčice Hovězí maso Kapary Kečup Mletá paprika Okurka Pepř mletý Sůl Worcestrová omáčka Žloutek

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
32
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
25
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
25
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Tatarská pomazánka na topinky
Tatarská pomazánka na topinky
Tatarský biftek
Tatarský biftek
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
  • Recepty.cz
  • Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact