• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 17
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tatarský biftek je lahůdka, kterou si můžete dochutit celou řadou surovin od nezbytné hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční. V našem receptu můžete vyzkoušet verzi s okurkou, kapary a kapkou brandy.

Suroviny

4 porce
  • česká verze...
    • cibule (jemně nakrájená)
    • česnek (na potření topinek)
    • worcestrová omáčka
    • mletá paprika
    • hořčice
    • kečup
    • sůl
    • 4
      ks žloutek
    • pepř mletý
    • 400
      g hovězí maso (svíčková, nebo hovězí zadní)
    • okurka
    • dijonská hořčice
    • kapary
    • brandy (stopička)

Postup přípravy receptu

1
Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře či misky. Do důlku nahoře vyklepněte žloutek, který si hosté sami vmíchají do masa spolu s ostatními dochucovadly. Ta dejte do misek okolo, nebo můžete maso umístit na větší talíř a dochucovací přísady rozložit okolo. K francouzské verzi podávejte nasucho opečené plátky baget nebo toasty, k české neodmyslitelně patří česnekové topinky, které se tatarákem potírají.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tatarák z čerstvého lososa

Tatarák z čerstvého lososa

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Tataráčky z mušlí a manga

Tataráčky z mušlí a manga

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • matejh | 6. 6. 2017 10:27

    Mňam, tatarák je můj oblíbený recept

  • LUK | 23. 2. 2013 18:02

    CESKY RECEPT STOKRAT LEPSI... KYYELE OKURKY DO TATARAKU-NESMYSL-PRETLUCOU ZBYTECNE OSTATNI INGREDIENCE...

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:10

    Já dávám přednost české klasice, s kapary a okurkami nám to tak nechutná ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Syrové Česko Francie USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Česnek Cibule Dijonská hořčice Hořčice Hovězí maso Kapary Kečup Mletá paprika Okurka Pepř mletý Sůl Worcestrová omáčka Žloutek

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

117
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
71
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
52
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
41
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
35
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 18. 8. 2025: Kdo dnes uvítá pomoc druhých a kdo by si měl dát pozor na unáhlené závěry?

Denní horoskop na pondělí 18. 8. 2025: Kdo dnes uvítá pomoc druhých a kdo by si měl dát pozor na unáhlené závěry?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Startuje další řada Ulice: Scénář nových dílů! Policie a sanitka v akci

Startuje další řada Ulice: Scénář nových dílů! Policie a sanitka v akci

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Tatarská pomazánka na topinky
Tatarská pomazánka na topinky
Tatarský biftek
Tatarský biftek
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové ořechy s čokoládovým krémem
Tatrankové pracny-voňavé
Tatrankové pracny-voňavé
  • Recepty.cz
  • Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact