• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tatarák pro vegetariány
Napište svůj komentář k receptu

Tatarák pro vegetariány

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatarák pro vegetariány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 0,50
      ks celer
    • 3
      ks červená paprika
    • 1
      kostka masox
    • 50
      g tvrdý sýr
    • hladká mouka
    • 3
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      lžíce drcený kmín
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Zapneme troubu na maximum, současně nakrájíme 2 cibule a na hrubém struhátku nastrouháme 2 mrkve a polovinu středně velkého celeru. Když se trouba zahřeje, dáme do ní na rošt 3 papriky. Na jedné pánvi smažíme na oleji nakrájenou cibuli a na druhé celer s cibulí. Nakrájenou kostku masoxu přelijeme 1 dl vařící vody, a když celer s cibulí změkne, přelijeme ho rozpuštěným masoxem. Když papriky začínají ztrácet tvar, přepneme troubu na gril a grilujeme ze všech stran, klidně až do zčernání slupky.
2
Potom je necháme zapařit v mikrotenovém pytlíku, po částečném zchladnutí oloupeme slupku, zbavíme je jader a rozmixujeme. Cibule stále hnědne a celer s mrkví občas podlijeme vodou, aby se nepřipálil. Když cibule dosáhne světle hnědé barvy, přehodíme ji do pánve s celerem a mrkví a vše zalijeme rajčatovým sugem a rozmixovanými paprikami. Přidáme na jemno rozstrouhaný sýr (jen pro zahuštění) a pokud je směs stále příliš řídká, poprášíme ji hladkou moukou a po propaření zamícháme. Ostatní ingredience (sladká paprika, najemno nakrájená třetí cibule, kmín, pepř, hořčice) přidáme v množství, které nám vyhovuje. Úplně nakonec přidáme worchester, nejdříve méně, přidat se dá vždycky.
3
Směs je možno mazat na topinky s česnekem teplou i studenou. Recept je ve vývoji, příště zkusím přidat k celeru a mrkvi na drobno nakrájenou kapustu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

Tatarák s kapary

Tatarák s kapary

Domácí tatarák s chlebovými chipsy

Domácí tatarák s chlebovými chipsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nati | 10. 10. 2014 12:51

    taky mě to pobavilo :D

  • ondra | 11. 4. 2014 16:28

    Pan Aleš Štrunc je zřejmě odborník! ;-) Existují masožravci, vegetariání, vegani, vitariáni....ale rozhodně neexistuje nic, čemu by se dalo říkat neortodoxní vegetariáni. Člověk, co je vegetariánem nejí nic, co pochází z mrtvých zvířat. Tedy ani hovězí masox. Pokud ho jí, těžko se může nazývat vegetariánem. Trochu se zamyslete, než ze sebe vyloudíte takový blábol.

  • vegetarián | 5. 12. 2010 14:59

    Pro vegetariány asi těžko s tím masoxem :-DDDDD Tak jak někdo může nazvat totot jídlo jako vegetarinská a ještě tatarák :DDDDD

  • Aleš Štrunc | 9. 8. 2007 15:09

    Sugo je v podstatě protlak, někdy hrubší, dává se to na pizu. Jídlo pro vegetariány to je, nesmí jít o vegetariány ortodoxní, kteří nesnesou pár gramů hovězího vývaru.

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:23

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:23

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:22

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:22

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:21

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • Lenka | 1. 8. 2007 10:18

    Sugo bude asi protlak, nebo nějaká ochucená rajčatová omáčka...Spíš je legrační, když vegetarián použije masox...

  • Zdena z JM | 1. 8. 2007 09:32

    No po pravdě řečeno - vypadá to,že by to mohlo být docela dobré,ale té práce a toho nádobí.A co je to rajčatové sugo?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Grilování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená paprika Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Hořčice Masox Mrkev Paprika - sladká Pepř mletý Tvrdý sýr Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Pražené mandle

Pražené mandle

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Carrot cake (Mrkvový dort) s pomerančem

Carrot cake (Mrkvový dort) s…

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

175
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
167
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
51
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
24
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová…
21
Kuřecí prsíčka se žampiony
Kuřecí prsíčka se…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Tatarák pro vegetariány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact