• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tatarák pro vegetariány
Napište svůj komentář k receptu

Tatarák pro vegetariány

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tatarák pro vegetariány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • 0,50
      ks celer
    • 3
      ks červená paprika
    • 1
      kostka masox
    • 50
      g tvrdý sýr
    • hladká mouka
    • 3
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 2
      lžíce drcený kmín
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Zapneme troubu na maximum, současně nakrájíme 2 cibule a na hrubém struhátku nastrouháme 2 mrkve a polovinu středně velkého celeru. Když se trouba zahřeje, dáme do ní na rošt 3 papriky. Na jedné pánvi smažíme na oleji nakrájenou cibuli a na druhé celer s cibulí. Nakrájenou kostku masoxu přelijeme 1 dl vařící vody, a když celer s cibulí změkne, přelijeme ho rozpuštěným masoxem. Když papriky začínají ztrácet tvar, přepneme troubu na gril a grilujeme ze všech stran, klidně až do zčernání slupky.
2
Potom je necháme zapařit v mikrotenovém pytlíku, po částečném zchladnutí oloupeme slupku, zbavíme je jader a rozmixujeme. Cibule stále hnědne a celer s mrkví občas podlijeme vodou, aby se nepřipálil. Když cibule dosáhne světle hnědé barvy, přehodíme ji do pánve s celerem a mrkví a vše zalijeme rajčatovým sugem a rozmixovanými paprikami. Přidáme na jemno rozstrouhaný sýr (jen pro zahuštění) a pokud je směs stále příliš řídká, poprášíme ji hladkou moukou a po propaření zamícháme. Ostatní ingredience (sladká paprika, najemno nakrájená třetí cibule, kmín, pepř, hořčice) přidáme v množství, které nám vyhovuje. Úplně nakonec přidáme worchester, nejdříve méně, přidat se dá vždycky.
3
Směs je možno mazat na topinky s česnekem teplou i studenou. Recept je ve vývoji, příště zkusím přidat k celeru a mrkvi na drobno nakrájenou kapustu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák nejen pro vegetariány

Květák nejen pro vegetariány

Tatarák s kapary

Tatarák s kapary

Domácí tatarák s chlebovými chipsy

Domácí tatarák s chlebovými chipsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nati | 10. 10. 2014 12:51

    taky mě to pobavilo :D

  • ondra | 11. 4. 2014 16:28

    Pan Aleš Štrunc je zřejmě odborník! ;-) Existují masožravci, vegetariání, vegani, vitariáni....ale rozhodně neexistuje nic, čemu by se dalo říkat neortodoxní vegetariáni. Člověk, co je vegetariánem nejí nic, co pochází z mrtvých zvířat. Tedy ani hovězí masox. Pokud ho jí, těžko se může nazývat vegetariánem. Trochu se zamyslete, než ze sebe vyloudíte takový blábol.

  • vegetarián | 5. 12. 2010 14:59

    Pro vegetariány asi těžko s tím masoxem :-DDDDD Tak jak někdo může nazvat totot jídlo jako vegetarinská a ještě tatarák :DDDDD

  • Aleš Štrunc | 9. 8. 2007 15:09

    Sugo je v podstatě protlak, někdy hrubší, dává se to na pizu. Jídlo pro vegetariány to je, nesmí jít o vegetariány ortodoxní, kteří nesnesou pár gramů hovězího vývaru.

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:23

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:23

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:22

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:22

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • oldřiška | 6. 8. 2007 18:21

    mně připadá,že se někdo zhulil a vymyslel si to :-)

  • Lenka | 1. 8. 2007 10:18

    Sugo bude asi protlak, nebo nějaká ochucená rajčatová omáčka...Spíš je legrační, když vegetarián použije masox...

  • Zdena z JM | 1. 8. 2007 09:32

    No po pravdě řečeno - vypadá to,že by to mohlo být docela dobré,ale té práce a toho nádobí.A co je to rajčatové sugo?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Grilování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená paprika Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Hořčice Masox Mrkev Paprika - sladká Pepř mletý Tvrdý sýr Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Andělská roláda

Andělská roláda

Česneková plec

Česneková plec

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

112
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
74
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
62
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
49
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Tatarák pro vegetariány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact