• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tarator
Napište svůj komentář k receptu

Tarator

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tarator
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      l kyselá smetana
    • 4
      lžíce kopr
    • 4
      lžíce vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Okurku nakrájíme na drobné kostičky nebo nastrouháme. Ve smetaně rozmícháme utřený česnek, nasekaný kopr a olej. Polévku nalijeme do talířů a posypeme vlašskými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studená polévka Tarator

Studená polévka Tarator

Polévka tarator

Polévka tarator

Bulharský tarator

Bulharský tarator

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dubina007 | 31. 8. 2014 09:23

    Kysanou smetanu jsem naředila acidofilním mlékem a bylo to vynikající. Děkuji za recept.

  • Милена | 14. 4. 2014 14:12

    Zapomněli jste napsat vodu. 1 kelímek jogurtu 1 kelímek vody. A proč smetana? Naopak, do taratoru se hodí nízkotučný jogurt. Vesnický z lídlu je nejlepší, pak je holandie, ale té je do polívky škoda, tak jakýkoliv levný jogurt. Ořechy jsou dle chuti, v Bulharsku je dává ani ne půlka lidí. Ale v originálním receptu jsou. Ještě k tomu postupu - nejdřív se připraví vše ostatní, pak se přidá jogurt a pak voda. Jogurt se ještě před otevřením rozkvrdlá (разджурка). A česnek je nejlepší, když se rozdrtí v hmoždíři s trochu solí. Jestli nemáte hmoždíř, tak lisem na česnek.

  • ivana | 18. 7. 2013 18:54

    ty orechy bych nedavala, moc mi tam nesedi, jsou takove zvykave a nekrupou, jinak dobry

  • BOBINA | 29. 12. 2012 13:07

    RÁDA TUTO POLÉVKU DĚLÁM A MUSÍM ŘÍCT, ŽE KDYŽ SE DO NÍ DÁ SKUTEČNĚ VŠE TO, CO JE ZDE UVEDENO,ČASTO SI ŘÍKÁM,"KAM SE NA NÁS BULHAŘI HRABOU"...PROTOŽE ONI JI ČASTO V RESTAURACÍCH BOHUŽEL ŠIDÍVAJÍ...ALE JE PROSTĚ SKVĚLÁ.....A JE FAKT, ŽE OŘÍŠKY DÁVÁM NASEKANÉ....

  • Simča Sládková | 3. 11. 2006 10:48

    Mimochodem v orginálním receptu nejsou ořechy mleté, ale posekané (či v hmoždíři potlučené) na kousky. Nevím, k čemu bych tu velikost přirovnala -zhruba tak 3 x 3 mm. Je to lepší, když ořechy mezi zuby křupou.

  • Zuzana Korbová | 27. 7. 2006 12:27

    Výborná a osvěžují polévka. Dnes jsem dělala poprve sama a tento recept je výborný. Dávám 1.

  • Marek Kopecký | 4. 11. 2004 13:02

    Místo kyselé smetany se mi osvědčil jogurt s trochou octa, víc to připomíná originál v našich krajích nekoupitelný :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Gaspacho
Polévky Syrové Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kopr Kyselá smetana Okurka salátová Rostlinný olej Sůl Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Rychlá rajská polévka s pistáciemi

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

154
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
148
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
92
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
33
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
31
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Tandoori slaní šneci
Tandoori slaní šneci
TAPAS: nakládané žampióny
TAPAS: nakládané žampióny
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a mangem
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a…
Tarhoňa se zeleninou
Tarhoňa se zeleninou
Tartaletky
Tartaletky
Tartaletky s krémem a švestkami
Tartaletky s krémem a švestkami
  • Recepty.cz
  • Tarator
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact