• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Napište svůj komentář k receptu

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule Menší, krájená na kostky
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička alpská bylinná sůl
    • 2
      lžička mletý kmín
    • 0,50
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      kardamom
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • 6
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      hrnek mouka Placková směs
    • červené zelí krájený na čtverečky 2x2 cm
  • Salát
    • červené zelí
    • olivový olej
    • červená cibule nebo bílá cibule
    • sůl Mořská a bylinná sůl

Postup přípravy receptu

1
Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na řidší těsto. Necháme alespoň 1/2 hodiny odstát. Mezitím nakrájíme zelí a cibuli, vmícháme do těsta. Takto můžeme těsto připravit i den předem a nechat v lednici. Na suché teflonové pánvi pod pokličkou pečeme placky silné asi 1 cm. Jakmile spodní strana zezlátne, otočíme a dopečeme již bez pokličky.
2
Salát: zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. V míse osolíme, důkladně promícháme a promačkáme, zavřeme do mikrotenu a zatížíme talířem s čímkoliv těžkým. Necháme v 2-5 hodim odležet při pokojové teplotě. Vmícháme olivový olej a podáváme. Můžeme přidat čerstvý kopr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

Veganský talíř

Veganský talíř

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:07

    Tak co Ivano, povedlo se ? Mimochodem je s kapustou je to taky fajnová varianta.

  • Ivana Přikrylová | 20. 3. 2007 15:22

    Receptík bude asi chutný, ale já dám bílé zelí místo červeného, je to na mě moc "jedovatá" barevná kombinace.

  • Lenka Kristová | 17. 3. 2007 00:20

    Kamile, a kde je fantazie? Fandím nepoznanému a myslím si, že originální názvy zaujmou...proč se tlačit do škatulek ? Mě zaujme nový název...a jsem zvědavá, co se pod tím skrývá. Vaření je přece i o tom, ne?

  • MartinV | 16. 3. 2007 21:05

    Věro, díky :-)Karolíno, peču na teflonce průměr 32 cm, na velké plotně stupeň 6 z 9 a pod pokličkou; po cca 8 minutách spodek zezlátne a vršek zpevní; druhou stranu peču cca 4 minuty. Je škoda rozehřívat troubu, ale šlo by to taky.Kamile, to je věc názoru. Vyhledávat se dá i v ingrediencích, takže pokud toužím po zelí, najde mi to.

  • Kamil Krybus | 16. 3. 2007 18:43

    V poslední době se mi nelíbí, jak jednotliví tvůrci dobrot tyto pokrmy nazývají. Z názvu by měla být jasná alespoň kategie pokrmu - např. placky.Člověk pak něco hledá, dá to do vyhledavače. A co tam mám dát v tomto případě? Talíř, rudě, stop? Autoři dobrůtek, zamyslete se nad tím a popřejte i jiným tu potěchu z dobrého jídla!

  • Karolina Kostkova | 16. 3. 2007 13:37

    Vtipny nazev : )). Chtela bych se zeptat, jak dlouho placku na panvicce peceme - mam strach, aby se mouka propekla. Neslo by pect v troube? Diky.

  • Věra z DC | 16. 3. 2007 09:48

    Martine, to je bombastický recept. Je vidět, že se nebojíš improvizovat. Po tvých receptech se přímo mládne :-)) Díky, jen tak dále.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alpská bylinná sůl Červená cibule Červené zelí Cibule Kardamom Koriandr - mletý Mletý kmín Mouka Olivový olej Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Salát Caesar

Salát Caesar

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Jablečný závin

Jablečný závin

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

51
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
48
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
36
Domácí granola
Domácí granola
28
Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem
Salát se sýrem,…
27
Slovenské rohlíky
Slovenské rohlíky

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Taiwanské voňavé kuře
Taiwanské voňavé kuře
Tajemná brambora
Tajemná brambora
Tajemná rolka
Tajemná rolka
Tandoori kuře s cuketou
Tandoori kuře s cuketou
Tandoori masová směs s kořenovou zeleninou
Tandoori masová směs s kořenovou…
Tandoori masové nudličky - minutka
Tandoori masové nudličky - minutka
  • Recepty.cz
  • Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact