• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Napište svůj komentář k receptu

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule Menší, krájená na kostky
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička alpská bylinná sůl
    • 2
      lžička mletý kmín
    • 0,50
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      kardamom
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • 6
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      hrnek mouka Placková směs
    • červené zelí krájený na čtverečky 2x2 cm
  • Salát
    • červené zelí
    • olivový olej
    • červená cibule nebo bílá cibule
    • sůl Mořská a bylinná sůl

Postup přípravy receptu

1
Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na řidší těsto. Necháme alespoň 1/2 hodiny odstát. Mezitím nakrájíme zelí a cibuli, vmícháme do těsta. Takto můžeme těsto připravit i den předem a nechat v lednici. Na suché teflonové pánvi pod pokličkou pečeme placky silné asi 1 cm. Jakmile spodní strana zezlátne, otočíme a dopečeme již bez pokličky.
2
Salát: zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. V míse osolíme, důkladně promícháme a promačkáme, zavřeme do mikrotenu a zatížíme talířem s čímkoliv těžkým. Necháme v 2-5 hodim odležet při pokojové teplotě. Vmícháme olivový olej a podáváme. Můžeme přidat čerstvý kopr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

Veganský talíř

Veganský talíř

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:07

    Tak co Ivano, povedlo se ? Mimochodem je s kapustou je to taky fajnová varianta.

  • Ivana Přikrylová | 20. 3. 2007 15:22

    Receptík bude asi chutný, ale já dám bílé zelí místo červeného, je to na mě moc "jedovatá" barevná kombinace.

  • Lenka Kristová | 17. 3. 2007 00:20

    Kamile, a kde je fantazie? Fandím nepoznanému a myslím si, že originální názvy zaujmou...proč se tlačit do škatulek ? Mě zaujme nový název...a jsem zvědavá, co se pod tím skrývá. Vaření je přece i o tom, ne?

  • MartinV | 16. 3. 2007 21:05

    Věro, díky :-)Karolíno, peču na teflonce průměr 32 cm, na velké plotně stupeň 6 z 9 a pod pokličkou; po cca 8 minutách spodek zezlátne a vršek zpevní; druhou stranu peču cca 4 minuty. Je škoda rozehřívat troubu, ale šlo by to taky.Kamile, to je věc názoru. Vyhledávat se dá i v ingrediencích, takže pokud toužím po zelí, najde mi to.

  • Kamil Krybus | 16. 3. 2007 18:43

    V poslední době se mi nelíbí, jak jednotliví tvůrci dobrot tyto pokrmy nazývají. Z názvu by měla být jasná alespoň kategie pokrmu - např. placky.Člověk pak něco hledá, dá to do vyhledavače. A co tam mám dát v tomto případě? Talíř, rudě, stop? Autoři dobrůtek, zamyslete se nad tím a popřejte i jiným tu potěchu z dobrého jídla!

  • Karolina Kostkova | 16. 3. 2007 13:37

    Vtipny nazev : )). Chtela bych se zeptat, jak dlouho placku na panvicce peceme - mam strach, aby se mouka propekla. Neslo by pect v troube? Diky.

  • Věra z DC | 16. 3. 2007 09:48

    Martine, to je bombastický recept. Je vidět, že se nebojíš improvizovat. Po tvých receptech se přímo mládne :-)) Díky, jen tak dále.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alpská bylinná sůl Červená cibule Červené zelí Cibule Kardamom Koriandr - mletý Mletý kmín Mouka Olivový olej Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené banány

Smažené banány

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

55
Bigos
Bigos
54
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
20
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Taiwanské voňavé kuře
Taiwanské voňavé kuře
Tajemná brambora
Tajemná brambora
Tajemná rolka
Tajemná rolka
Tandoori kuře s cuketou
Tandoori kuře s cuketou
Tandoori masová směs s kořenovou zeleninou
Tandoori masová směs s kořenovou…
Tandoori masové nudličky - minutka
Tandoori masové nudličky - minutka
  • Recepty.cz
  • Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact