• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Tajemství mlékaře Jakuba
Napište svůj komentář k receptu

Tajemství mlékaře Jakuba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tajemství mlékaře Jakuba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hermelín Podélně rozkrojené
    • olej
  • Těstíčko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • sůl
  • Na ozdobu
    • šlehačka neslazená
    • brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce.
2
V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství mouky a mléka je orientační, může se měnit v závislosti na značce mouky).
3
Hermelíny v těstíčku dobře obalíme a opatrně usmažíme.
4
Podáváme ozdobené kopečkem šlehačky o lžičkou brusinek. Jídlo není pracné, ale velmi chutné a překvapivě hezké na pohled. Recept jsem ochutnala v jedné brněnské vinárně a pokusila se jej doma realizovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sísa | 20. 7. 2007 08:37

    Já osobně jsem hermelín v těstíčku nikdy nezkoušela. Vždy jen v trojobalu. A navíc se šlehačkou a brusinkami to pro mně tajemství bude.

  • Lusinda | 20. 7. 2007 06:27

    Píše se bud mne nebo mě milá Di,alespoń v tomto pádě.

  • Šárka | 19. 7. 2007 22:37

    Di, stačí si pozorně přečíst recept a tajemství v něm najdete. Vy se ale v podstatě nechcete dozvědět nic. Stačíly vaše rozepře zejména kolem gulášů. Pravidelní návštěvníci si to určitě pamatují.To bylo!!! Jak píše Lusinda, vy jste prostě všeználek.

  • Di | 19. 7. 2007 21:29

    Mně nadchne ledacos, ale stokrát opakovaný recept pod novým názvem rozhodně ne. V čem spočívá tajemství mlékaře Jakuba, jsem se od Vás dámy ale stejně nedozvěděla.

  • Šárka | 19. 7. 2007 20:55

    Lusindo,musím se k vám přidat. Kdo pravidelně navštěvuje tyto stránky, tak zná kritické komentáře od Di. Zejména co se týče kritiky ohledně názvu pokrmu.

  • Lusinda | 19. 7. 2007 20:23

    Pro někoho klasika,pro někoho nová chut,vás všeználka asi nic nenadchne,že?

  • Di | 19. 7. 2007 18:18

    A v čem prosím spočívá to tajemství? Pod lákavým názvem se skrývá klasika: smažený hermelín v těstíčku. Kombinace s brusinkami je nepochybně výborná, mám ji ráda již léta, ae přece jenom jsem čekala něco jiného.

  • Anonym | 19. 7. 2007 13:32

    A co je na tom tak převratného, prostě obalovaný hermelín v těstíčku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Hermelín Hladká mouka Mléko Olej Šlehačka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

20
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Přírodní řízek se smaženou cibulí
Přírodní řízek se…
12
Přírodní řízek
Přírodní řízek
12
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
AHA.cz Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Pokračování 13. komnaty Simony Králové: Vztahy na bodu mrazu

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo se předvedl ve slušivých kostýmcích a kdo naopak šlápl vedle?

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

Kristýnka z Bachelora: Vážila jsem 27 kilo!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

Tarotskop na prosinec: Berany čeká velké drama, Vodnáře zase změny a Ryby najdou osudovou lásku

  • Recepty.cz
  • Tajemství mlékaře Jakuba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact