• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tajemství mlékaře Jakuba
Napište svůj komentář k receptu

Tajemství mlékaře Jakuba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tajemství mlékaře Jakuba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks hermelín Podélně rozkrojené
    • olej
  • Těstíčko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • sůl
  • Na ozdobu
    • šlehačka neslazená
    • brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce.
2
V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství mouky a mléka je orientační, může se měnit v závislosti na značce mouky).
3
Hermelíny v těstíčku dobře obalíme a opatrně usmažíme.
4
Podáváme ozdobené kopečkem šlehačky o lžičkou brusinek. Jídlo není pracné, ale velmi chutné a překvapivě hezké na pohled. Recept jsem ochutnala v jedné brněnské vinárně a pokusila se jej doma realizovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sísa | 20. 7. 2007 08:37

    Já osobně jsem hermelín v těstíčku nikdy nezkoušela. Vždy jen v trojobalu. A navíc se šlehačkou a brusinkami to pro mně tajemství bude.

  • Lusinda | 20. 7. 2007 06:27

    Píše se bud mne nebo mě milá Di,alespoń v tomto pádě.

  • Šárka | 19. 7. 2007 22:37

    Di, stačí si pozorně přečíst recept a tajemství v něm najdete. Vy se ale v podstatě nechcete dozvědět nic. Stačíly vaše rozepře zejména kolem gulášů. Pravidelní návštěvníci si to určitě pamatují.To bylo!!! Jak píše Lusinda, vy jste prostě všeználek.

  • Di | 19. 7. 2007 21:29

    Mně nadchne ledacos, ale stokrát opakovaný recept pod novým názvem rozhodně ne. V čem spočívá tajemství mlékaře Jakuba, jsem se od Vás dámy ale stejně nedozvěděla.

  • Šárka | 19. 7. 2007 20:55

    Lusindo,musím se k vám přidat. Kdo pravidelně navštěvuje tyto stránky, tak zná kritické komentáře od Di. Zejména co se týče kritiky ohledně názvu pokrmu.

  • Lusinda | 19. 7. 2007 20:23

    Pro někoho klasika,pro někoho nová chut,vás všeználka asi nic nenadchne,že?

  • Di | 19. 7. 2007 18:18

    A v čem prosím spočívá to tajemství? Pod lákavým názvem se skrývá klasika: smažený hermelín v těstíčku. Kombinace s brusinkami je nepochybně výborná, mám ji ráda již léta, ae přece jenom jsem čekala něco jiného.

  • Anonym | 19. 7. 2007 13:32

    A co je na tom tak převratného, prostě obalovaný hermelín v těstíčku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinkový kompot Hermelín Hladká mouka Mléko Olej Šlehačka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

125
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
44
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
43
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Tajemství mlékaře Jakuba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact