• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tajemství jizerských hor
Napište svůj komentář k receptu

Tajemství jizerských hor

autor: Uživatel (#285235)
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tajemství jizerských hor
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 200
      g žampiony
    • 1
      zakysaná smetana
    • 4
      ks plátkový sýr
    • 600
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • zázvor
    • bazalka
    • škrob
    • šlehačka
    • slunečnicový olej
    • 4
      ks broskvový kompot
    • míchaný kompot
    • 4
      ks jehly na špíz

Postup přípravy receptu

1
Kotlety naklepeme a z poloviny odřízneme od kosti. Osolime opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubo. Vařené brambory nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostky a oloupanou cibuli najemno.
2
Na jedné pánvi na troše oleje osmahneme cibuli jen nasklovato, přidáme slaninu, krátce opečeme a přidáme brambory a pomalu opečeme. Žampiony orestujeme ne tuku, lehce podlijeme a dusíme do měkka, přidáme zázvor, muškátový květ a smetanu, krátce prohřejeme.Pořád mícháme, aby se smetana nesrazila, přidáme trochu solamylu namočeného ve studené vodě. Omáčka na žampionech musí být hustá.
3
<BR>Kotlety opečeme na rozpáleném oleji asi 4 minutu po obou stranách. Opečené brambory se slaninou narovnáme na talíře, na ně položíme opečené kotlety, na které rozložíme žampiony ve smetanové omáčce, položíme půlku broskve a plátek sýra. Dáme zapéct.
4
Na jehly napícháme střídavě ovoce z míchaného kompotu. Zapečené jídlo vyjmeme z trouby nebo grilu, pozor bude to pálit, zapíchneme špíz a dozdobíme šlehačkou. Je to trochu pracné, ale není to špatné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky

Slepé myši z Jestřebích hor -…

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nicole | 2. 2. 2007 11:58

    Prosím vás,v ingrediencích je napsaná bazalka,ale v popisu ne,místo ní je tam muškátový květ,který zase není v ingrediencích....jak je to tedy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bazalka Brambory Broskvový kompot Cibule Jehly na špíz Míchaný kompot Pepř mletý Plátkový sýr Škrob Šlehačka Slunečnicový olej Sůl Vepřové kotlety Zakysaná smetana Žampiony Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moravské kuře

Moravské kuře

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Drobenkový koláč (řez, dort) s ovocným želé - bez vajec

Drobenkový koláč (řez, dort) s…

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
22
Domácí kečup
Domácí kečup
19
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
18
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Tajemství jizerských hor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact