• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tajemství jizerských hor
Napište svůj komentář k receptu

Tajemství jizerských hor

autor: Uživatel (#285235)
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tajemství jizerských hor
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 200
      g žampiony
    • 1
      zakysaná smetana
    • 4
      ks plátkový sýr
    • 600
      g brambory
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • zázvor
    • bazalka
    • škrob
    • šlehačka
    • slunečnicový olej
    • 4
      ks broskvový kompot
    • míchaný kompot
    • 4
      ks jehly na špíz

Postup přípravy receptu

1
Kotlety naklepeme a z poloviny odřízneme od kosti. Osolime opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na hrubo. Vařené brambory nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostky a oloupanou cibuli najemno.
2
Na jedné pánvi na troše oleje osmahneme cibuli jen nasklovato, přidáme slaninu, krátce opečeme a přidáme brambory a pomalu opečeme. Žampiony orestujeme ne tuku, lehce podlijeme a dusíme do měkka, přidáme zázvor, muškátový květ a smetanu, krátce prohřejeme.Pořád mícháme, aby se smetana nesrazila, přidáme trochu solamylu namočeného ve studené vodě. Omáčka na žampionech musí být hustá.
3
<BR>Kotlety opečeme na rozpáleném oleji asi 4 minutu po obou stranách. Opečené brambory se slaninou narovnáme na talíře, na ně položíme opečené kotlety, na které rozložíme žampiony ve smetanové omáčce, položíme půlku broskve a plátek sýra. Dáme zapéct.
4
Na jehly napícháme střídavě ovoce z míchaného kompotu. Zapečené jídlo vyjmeme z trouby nebo grilu, pozor bude to pálit, zapíchneme špíz a dozdobíme šlehačkou. Je to trochu pracné, ale není to špatné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky

Slepé myši z Jestřebích hor -…

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nicole | 2. 2. 2007 11:58

    Prosím vás,v ingrediencích je napsaná bazalka,ale v popisu ne,místo ní je tam muškátový květ,který zase není v ingrediencích....jak je to tedy?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bazalka Brambory Broskvový kompot Cibule Jehly na špíz Míchaný kompot Pepř mletý Plátkový sýr Škrob Šlehačka Slunečnicový olej Sůl Vepřové kotlety Zakysaná smetana Žampiony Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Houskový knedlík z domácí pekárny

Houskový knedlík z domácí pekárny

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

169
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
70
Arašídovo-banánové chia
Arašídovo-banánové chia
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Jahodový dort - krémový
Jahodový dort - krémový
20
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

Petr Janda (83) smutní: Opouští ho dcera (16)!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. &#039;Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,&#039; diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Tajemství jizerských hor
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact