• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tabouleh
Napište svůj komentář k receptu

Tabouleh

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tabouleh
Tabouleh
Tabouleh
Tabouleh
Tabouleh
Tabouleh
Tabouleh
5fotografií
Nahrát fotku
 

Výborný osvěžující salát se zeleninou a bylinkami se skvěle hodí jako předkrm, příloha nebo samostatné lehké jídlo. Je krásně barevný a ten správný šmrnc mu dodává máta a citronová kůra.

Suroviny

4 porce
    • 100
      g bulgur
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      ks červená cibule malá, nadrobno nasekaná
    • 6
      ks jarní cibulka nakrájená nadrobno
    • 1
      ks okurka salátová malá
    • 4
      ks rajče tvrdší
    • 1
      svazek petrželová nať
    • 1
      hrst máta lístky
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 0,50
      lžička sůl
    • 130
      ml extra panenský olivový olej
    • salátové listy na ozdobu
    • citronová kůra z 1 citrónu
    • 1
      ks citron nakrájený na měsíčky

Postup přípravy receptu

1
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citrónovou šťávou a připravte podle návodu.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

2
Okurku zbavtw střední části se semínky a nakrájejte nadrobno, rajčata zbavte dužiny se semínky a také je nakrájejte nadrobno. Zeleninu dejte do mísy, přidejte na drobno nakrájenou cibuli a jarní cibulky, na jemno nasekané bylinky, citrónovou kůru, kmín a sůl a vše dobře promíchejte. Přisypte hotový bulgur, zalijte olejem a dochuťte citrónovou šťávou, případně podle potřeby ještě solí.
3
Po promíchání nechte alespoň hodinu odležet v chladu, aby měl bulgur možnost natáhnout do sebe všechny chutě. Citron se spojí s ostatními ingrediencemi a jeho ostře kyselá chuť se trochu zjemní. Naopak máta s petrželkou se pěkně rozvoní. Před podáváním dozdobte listy salátu a měsíčky citrónu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit pikantní pečenou cizrnu bez tuku

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulgurový salát s rudými perlami

Bulgurový salát s rudými perlami

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

Bulgurový salát s tofu

Bulgurový salát s tofu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Těstovinové Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bulgur Červená cibule Citron Citronová kůra Citronová šťáva Extra panenský olivový olej Jarní cibulka Máta Mletý kmín Okurka salátová Petrželová nať Rajče Salátové listy Sůl

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cookies II.

Cookies II.

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

69
Máslové řízky
Máslové řízky
63
Dýňová tortila
Dýňová tortila
52
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
19
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Švýcarské fondue
Švýcarské fondue
T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
Tabbouleh
Tabbouleh
Tacos
Tacos
Tacos s fazolemi
Tacos s fazolemi
Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
  • Recepty.cz
  • Tabouleh
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact