• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sytý čokoládový dort
Napište svůj komentář k receptu

Sytý čokoládový dort

autor: Antara
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sytý čokoládový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 225
      g máslo
    • 1
      lžíce kakao
    • 5
      ks vejce
    • 90
      g cukr + 1 lžíce cukru na vysypání formy
    • 2
      lžička vanilková tresť
    • čokoládové hoblinky + kakao na posypání

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu na 150 °C, formu na dort vymažeme máslem, vyložíme pečícím pergamenovým papírem, znovu vymažeme a vysypeme cukrem. Zvenčí formu obalte dvojitou pevnou vrstvou alobalu, až po okraj dortové formy. Obalujte opravdu pečlivě, aby do formy nevnikla voda.
2
Čokoládu rozlámanou na malé kousky společně s máslem pokrájeným na kousky rozehřejte ve vodní lázni.
3
Mezitím ušlehejte vejce s cukrem, poté přidejte kakao a vanilkovou tresť. Poté přidávejte postupně čokoládovou směs, neustále šlehejte, dokud se vše nespojí. Těsto nalijte do formy, uhladťe tak, aby na povrchu nebyly vzduchové bubliny.
4
Formu dejte na plech s vyšším okrajem a nalijte na plech vařící vodu, tak aby sahala 2 cm pod okraj formy.
5
Pečte při 150 °C cca 50 minut, tak aby okraje korpusu byly ztuhlé a střed ještě měkký. Po upečení dort nechte vychladnout, posypte kakaem a ozodbte čokoládovými hoblinami.
6
Nutno uchovávat v chladu, v lednici může být, ale musí se pak tak cca 30-45 minut před podáváním nechat v teple, měkčí chutná lépe.
7
Tento recept je taková kalorická bombička, ale jednou za čas myslím neuškodí, určitě vám bude chutnat :) Poznamenávám, že tento recept není můj, ale z jedné kuchařky, která ovšem není příliš známá, takže doufám, že se někomu bude hodit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sytý salát Pipirrana

Sytý salát Pipirrana

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Čokoládový dort ze 150 g

Čokoládový dort ze 150 g

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nata | 28. 7. 2011 10:21

    <:-) <:)

  • nata | 28. 7. 2011 10:20

    Vynikající ... ;-)

  • Yvyy | 19. 11. 2010 11:32

    změní se výsledek nějak moc, když vynechám alobal, vodu a plech s vodou a šoupnu to do trouby jen ve formě jako "normálně" ?:)

  • Lída Krutská | 23. 4. 2008 11:10

    Posílám 1 za vynikající dort a za chvíli se chystám na jeho upečení. Už jsem ho pekla a je to veliká dobrota. Není to zas tak velká práce, přesně jak píše Jana, nejpracnější je obalit formu aby ta dobrota nikam neutekla.

  • Niki | 1. 4. 2008 14:42

    Jéé tenhle dort dělá můj francouzskej švára a nikdy mi nechtěl prozradit recept...teď mu vypálím rybník :).... celá rodina ten dort miluje, tak teď ho budeme mít častěji než 4x do roka...

  • Jana Hožová | 25. 3. 2008 09:07

    Nebojte paní Marie, vypadá to sice složitě, ale při práci zjistíte, že je to jednoduché a rychlé. Nejpracnější je obalit tu formu, pak už je to maličkost. :)

  • Monika2 | 22. 3. 2008 22:06

    Marie, to vůbec není pracné! Mám několik vychytávek a souhlesím s paní Hožovou, tato bombička je někdy vhodná. :-) Já rozpustím čokoládu s máslem v mikrovlnce (rozmražování), do toho zašlehám žloutky a 1 vanilkový (+ 1 skořicový-nemusí být) cukr. Pak přidám kakao a sníh z bílků. Peču v dortové formě vyložené pečícím papírem, dno a pruh na boky. Nechám vychladnout tak, že vypnu troubu a nechám ji pootevřenou, on pak tolik nesplaskne (a když splaskne, neděsit se, moji čokoládoví závisláci to nikdy neřeší a mohou se po tom vždy umlátit). Pak dám do lednice. Je to dobré i se šlehačkou, nebo posypané mandlovými lupínky... A opravdu i malinký kousíček je vydatný. Když měl můj syn-čokoholik narozeniny, na menší plech jsem udělala piškot ze 3 vajec a na to pak položila jako druhou vrstvu tohle - úspěch! A nejnej je čokoláda na vaření z Lidlu.

  • Marie | 22. 3. 2008 17:34

    Obdivuji všechny kuchařinky které si s tímto dortíkem dají práci.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Čokoládové hoblinky Cukr Kakao Máslo Vanilková tresť Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

41
Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.
Tvarohové knedlíky s…
37
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky,…
34
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
31
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
23
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

Kůrka podstoupil další zákrok: Čtvrtá operace během dvou let!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Sytý čokoládový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact