• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Sýrový špenát s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Sýrový špenát s těstovinami

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrový špenát s těstovinami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček mražený špenát
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka masox
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      ks tavený sýr
    • 100
      g sýr niva
    • 100
      g eidam sýr
    • 500
      g těstoviny např.vrtulky

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce mouky a upražíme světlou jíšku. Potom zalejeme 3 dcl vody a dobře promícháme. Vhodíme kostku masoxu nebo bujónu, přidáme špenát, špetku pepře a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Když špenát začne bublat, přidáme prolisovaný česnek, mléko, tavený sýr a vše necháme ve špenátu rozpustit. Nakonec vmícháme rozšlehané vajíčko a chvíli ještě společně povaříme. Těstoviny uvaříme podle návodu, dáme na talíř, přelijeme špenátem a posypeme nastrouhaným Eidamem a Nivou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

Špenát z medvědího česneku

Dušený špenát

Dušený špenát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bobek | 27. 7. 2015 13:03

    Jelikož je můj dospělý syn vegetarián a nevadí mu MASOX? Dlouho jsem se tak nezasmál jak u tohoto blábolu. Vy musíte být povedená rodinka. :-D :-D :-D

  • ivadopi | 25. 11. 2010 18:13

    Celé rodině moooc chutnalo. Vřele doporučuji :D

  • Dagmar Dvořáčková | 3. 8. 2009 18:27

    Jelikož je můj dospělý syn vegetarián, podobný recept znám.Jen takto připravený špenát(trochu pikantnější- více česneku apod.) vmíchám do uvařených těstovin, dám do zapékací misky, pokladu plátky sýra a dám krátce zapéct. Chutná to celé rodině a vůbec nevadí, že tam není ani kousek masa....I my masožravci občas rádi sáhneme po bezmasém jídle a pochutnáme si na měm....

  • Pavla | 4. 11. 2007 18:58

    Výborné, opravdu si všichni pochutnali, pochválila mě i tchýně :o)

  • Anonym | 16. 12. 2006 19:16

    Pro Janu: vrstva těstovin, vrstva špenátu, vrstva sýra nebo i různých druhů sýrů, taveňák je taky skvělý, navrch zase těstoviny, před dopečením můžete ještě posypat trochou strouhaného sýra, nebo jen položit navrch plátky. Já ale ten špenát dělám asi hustší než vy, žádnou vodu do něj nepřidávám.

  • LF.Altman | 16. 12. 2006 18:20

    Paní Lenko, nic ve zlém, mám také moderní dceru,ale pokud Ti Vaši chlapy nic jiného neznají aasi Vás mají rádi což je důleřžité no tak jim to chutná.Ale tzkustě udělat správně pečené maso s česnekem a cibulí, voňavé a pikantním k tomu klasický špenát a např. chlupaté, bramborové či jiné knedlíky, no a potom jim dejte vybrat co chtějí,až uvidí na talíři obě jídla sami si vyberou, nejprve to zkuste a potom napište. Věřte,že Vás Ti chlapi budou milovat ještě více.

  • Lenka S | 16. 12. 2006 13:11

    Tak já mám doma chlapy tři a ani jeden se po masu nepídil, naopak chválili dobrou večeři.

  • LF.Altmann | 15. 12. 2006 21:11

    Kde je nějaké maso, špenát miluji,ale jako přílohu k masu pečenému, snad by mi stačil i opečený salám,ale tento recept, to je snad důvod k rozvodu, milé dámy jste kaskaderky, hlavně sem nepište,že to Vaši pánové také jedí.

  • Jana Kutačová | 13. 12. 2006 10:28

    Nikdy mě neneapadlo tohle jídlo zapékat.Musím zkusitTakže Vy ten špenát střídavě navrstvíte se sýrem na těstoviny a dáte zapéct?Pochopila jsem to správně??..o))

  • Dáša | 12. 12. 2006 23:44

    Jo,taky bych to asi zapekla,ale musí to být dobré,vyzkouším.

  • Anonym | 12. 12. 2006 10:04

    Znám to taky bez jíšky a bez masoxu a nemíchám sýr se špenátem dohromady, ale vrstvím na sebe a zapékám. Sýr může být jakýkoliv a je to mňamka

  • Anonym | 11. 12. 2006 15:18

    Já bych radši jíšku nedělala, pokud máte problémy se zažíváním a nechala špenát rozmrazit s trouškou vody, a pak klasicky dodělat vajíčkem.

  • Lidka Kábrtová | 11. 12. 2006 13:39

    Jano, mňam, špenát můžu kdykoli.

  • anonymka | 11. 12. 2006 10:47

    tak to určitě vyzkouším, vypadá to hrozně lákavě

  • Věra | 24. 5. 2006 13:39

    Výborný recept, dělala jsem včera s kopřivovým špenátem a s kolínkama, je to moc dobrý.

  • Anonym | 24. 5. 2006 10:18

    Zapéct vyzkouším,musí to být dost dobré.:o)

  • JITKA | 24. 5. 2006 09:22

    Tento recept dělávám,jen těstoviny se špenátem smíchám a posypané sýrem zapeču.

  • Anonym | 24. 5. 2006 08:50

    Výborný nápad s tím sýrem,vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Eidam sýr Masox Mléko Mouka Mražený špenát Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Sýr Niva Tavený sýr Těstoviny Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

35
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
23
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
19
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní, ale… Dlouho utajované záběry!

Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní, ale… Dlouho utajované záběry!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

  • Recepty.cz
  • Sýrový špenát s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact