• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrový páj s pórkem
Napište svůj komentář k receptu

Sýrový páj s pórkem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrový páj s pórkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks pórek
    • 4
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce zakysaná smetana
    • 500
      g sýr cottage
    • 150
      g eidam sýr nebo podbný typ
    • 200
      g špenát mladý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks pepř mletý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 400
      g listové těsto
    • 1
      hrst sezamová semínka

Postup přípravy receptu

1
Na olivovém oleji orestujte opraný a najemno nakrájený póriek s rozdrceným česnekem. Orestovaný pórek nechte vychladnout. Pak do něj přidejte zakysanou smetanu, cottage, nastrouhaný eidam, opraný a nahrubo pokrájený mladý špenát, jedno celé vejce a jeden žloutek (bílkem pak potřete těsto). Dochuťte solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. A hezky všechno promíchejte. Listové těsto rozdělte na dvě části a obě rozválejte. Jednou polovinou vyložte zapékací formu (nemusíte ji vůbec vymazávat). Na těsto rozetřete připravenou špenátovou směs a přikryjte druhou polovinou těsta. Přesahující okraje založte do formy, povrch potřete rozšlehaným bílkem, posypejte sezamem a lehce propíchejte vidličkou. Takhle připravený páj dejte do rozpálené trouby a pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrový páj

Sýrový páj

Páj plněný pórkem

Páj plněný pórkem

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 11. 2013 15:46

    Tento páj se mi bohužel vůbec nepovedl. Když jsem restovala pórek s česnekem, tak než mi pórek změkl, česnek mi zhořkl. Doporučuji tedy přidávat česnek k pórku až v závěrečné fázi, nedávat je tam zároveň, jak je psáno. Pak jsem to ještě zkazila s muškátovým oříškem. Když jsem směs chutnala za syrova, zdálo se mi vše dobré, ale po upečení mi muškátový oříšek udělal strašně kyselou a nepříjemnou dochuť. Koláč jsem musela vyhodit, byl hořký od česneku a kyselý. Takže pozor na česnek a s muškátovým oříškem strašně opatrně. Nebudu hodnotit, protože to, že se mi to nedovedlo, není chyba autora.

  • Marcela Horáková | 7. 8. 2009 20:57

    Pórků se letos urodilo a tak jsem zkusila tento páj a výsledkem byla unešena. Velice dobré, jemné, nadýchané. Opravdu lahůdka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Eidam sýr Listové těsto Muškátový oříšek Olivový olej Pepř mletý Pórek Sezamová semínka Špenát Sůl Sýr Cottage Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řez obližprst

Řez obližprst

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

242
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
30
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Domácí kečup
Domácí kečup
21
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Sýrový páj s pórkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact