• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Slané koláče jsou velmi oblíbeným pohoštěným i chutnou svačinkou. K sýrům s modrou plísní se skvěle hodí sladké ovoce a tento koláč z listového těsta je toho důkazem. Kombinace gorgonzoly a hrušek vás prostě nadchne.

Suroviny

6 porce
    • 1
      balení listové těsto
    • hladká mouka na pomoučnění
    • 400
      g hrušky pevné
    • 1
      ks žloutek
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 250
      g gorgonzola
    • 1
      lžíce tymián lístky
    • 5
      ks snítka tymiánu
    • 100
      g lískové oříšky
    • olivový olej
    • sůl
    • bílý pepř

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše do velikosti o něco větší než plech tak, ať můžete zvednout okraje, a pomocí válečku ho přeneste na plech. Několikrát ho propíchejte vidličkou.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

2
Hrušky zbavte jádřinců, nakrájejte je na klínky a dejte na těsto. Rozkvedlejte žloutek se smetanou, osolte a opepřete, pak rovnoměrně přelijte hrušky. Nahoru na větší kousky rozdrobte sýr. Koláč posypejte tymiánem (lístky i celými snítkami) a nahrubo nasekanými ořechy, lehce zastříkněte olejem a pečte 25–30 minut.

RADA: Listové pečivo

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Quiche se šalotkami a slaninou

Quiche se šalotkami a slaninou

Květákový quiche s rajčaty

Květákový quiche s rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý pepř Gorgonzola Hladká mouka Hrušky Lískové oříšky Listové těsto Olivový olej Snítka tymiánu Sůl Tymián Zakysaná smetana Žloutek

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

59
Rýže s ovocem
Rýže s ovocem
50
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
46
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…
44
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš
43
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz První týden práce Laďky Něrgešové po operaci nádoru: Nechce žádné úlevy, zírají kolegové

První týden práce Laďky Něrgešové po operaci nádoru: Nechce žádné úlevy, zírají kolegové

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Sýrové tyčinky
Sýrové tyčinky
Sýrové válečky
Sýrové válečky
Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
Sýrovo-jablečné měšce (kapsy)
Sýrovo-kuřecí špízy
Sýrovo-kuřecí špízy
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
  • Recepty.cz
  • Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact