• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrovo-brokolicová pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Sýrovo-brokolicová pomazánka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrovo-brokolicová pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks brokolice
    • 0,50
      kelímek smetanito krém s nivou
    • 4
      ks tavený sýr
    • 1
      lžíce rostlinné máslo
    • 1
      lžíce majonéza light klasik nebo jogurtová nebo tofunéza

Postup přípravy receptu

1
Brokolici lehce povaříme a necháme úplně vychladnout.
2
Po vychladnutí odkrájíme vršky (střapečky) brokolice. Komu nevadí větší kousky, použije z brokolice větší část. Střapečky promícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Podle chuti dosolíme, přidáme česnek...
3
Dobrovolnosti se meze nekladou a na všechna Vaše vylepšení se těším!. Mažeme na pufované cereální chlebíčky, na chléb..., obložíme zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pačes | 26. 11. 2016 16:10

    No, keďže majonéza obsahuje surové vajce, túto pomazánku môžeme použiť maximálne tak doma. Nie na prenos, napr. deckám do školy alebo sebe do zamestnania. Namiesto majonézy by som použil tvaroh alebo ju nepoužil vôbec. V ingredienciách je tavený syr a nivový krém, bohato majonézu chuťovo zastúpia. Čo sa týka brokolice, varením stratí farbu, chuť a vyše 60% zdraviu prospešných látok. Namiesto varenia ju treba napariť. Buď v parnom hrnci alebo (kto ho nemá) na knedľovacom rozkladacom sitku. Narežeme ju na malé súkvetia, hlavnú hrubú stonku prerežeme na polovicu, ostatné stonky necháme tak. Paríme dovtedy, kým nezmäkne. Zachová sa tak aj farba, aj chuť, aj obsahové látky. Brokolicu necháme vychladnúť a stonky nakrájame ako cibuľu, tzn. skôr menšie kúsky. Vložíme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme mixérom. Do hotovej kaše pridáme za dve hrste pažítky alebo jednu misku žeruchy (je dosť aromatická, takže fakt stačí tá miska, v ktorej ju predávajú v obchode). Treba ju ale predtým ostrihať na menšie kúsky, asi ako keď sekáme do ryže petržlenovú vňať. Pažítku (žeruchu) potom vmiešame buď hnetovacími nástavcami na mixéri (tie na miesenie cesta) alebo ručne - varechou. Mixovacie nástavce by nám ju rozmixovali. Pred použitím je dobré ju dať aspoň na 3-4 hodiny do chladničky na spodok. :-P :-P :-P :-P :-P

  • Pačes | 26. 11. 2016 16:03

    No, keďže majonéza obsahuje surové vajce, túto pomazánku môžeme použiť maximálne tak doma. Nie na prenos, napr. deckám do školy alebo sebe do zamestnania. Namiesto majonézy by som použil tvaroh alebo ju nepoužil vôbec. V ingredienciách je tavený syr a nivový krém, bohato majonézu chuťovo zastúpia. Čo sa týka brokolice, varením stratí farbu, chuť a vyše 60% zdraviu prospešných látok. Namiesto varenia ju treba napariť. Buď v parnom hrnci alebo (kto ho nemá) na knedľovacom rozkladacom sitku. Narežeme ju na malé súkvetia, hlavnú hrubú stonku prerežeme na polovicu, ostatné stonky necháme tak. Paríme dovtedy, kým nezmäkne. Zachová sa tak aj farba, aj chuť, aj obsahové látky. Brokolicu necháme vychladnúť a stonky nakrájame ako cibuľu, tzn. skôr menšie kúsky. Vložíme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme mixérom. Do hotovej kaše pridáme za dve hrste pažítky alebo jednu misku žeruchy (je dosť aromatická, takže fakt stačí tá miska, v ktorej ju predávajú v obchode). Treba ju ale predtým ostrihať na menšie kúsky, asi ako keď sekáme do ryže petržlenovú vňať. Pažítku (žeruchu) potom vmiešame buď hnetovacími nástavcami na mixéri (tie na miesenie cesta) alebo ručne - varechou. Mixovacie nástavce by nám ju rozmixovali. Pred použitím je dobré ju dať aspoň na 3-4 hodiny do chladničky na spodok.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Majonéza light Rostlinné máslo Smetanito krém s nivou Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

177
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
146
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
110
Slaný řecký koláč
Slaný řecký koláč
109
Avokádovo-bazalkové pesto
Avokádovo-bazalkové pesto
100
Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Liz Hurleyová a táta Miley Cyrusové: Nový pár snů!

Liz Hurleyová a táta Miley Cyrusové: Nový pár snů!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Sýrovo-brokolicová pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact