• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrovo-brokolicová pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Sýrovo-brokolicová pomazánka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrovo-brokolicová pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks brokolice
    • 0,50
      kelímek smetanito krém s nivou
    • 4
      ks tavený sýr
    • 1
      lžíce rostlinné máslo
    • 1
      lžíce majonéza light klasik nebo jogurtová nebo tofunéza

Postup přípravy receptu

1
Brokolici lehce povaříme a necháme úplně vychladnout.
2
Po vychladnutí odkrájíme vršky (střapečky) brokolice. Komu nevadí větší kousky, použije z brokolice větší část. Střapečky promícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Podle chuti dosolíme, přidáme česnek...
3
Dobrovolnosti se meze nekladou a na všechna Vaše vylepšení se těším!. Mažeme na pufované cereální chlebíčky, na chléb..., obložíme zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pačes | 26. 11. 2016 16:10

    No, keďže majonéza obsahuje surové vajce, túto pomazánku môžeme použiť maximálne tak doma. Nie na prenos, napr. deckám do školy alebo sebe do zamestnania. Namiesto majonézy by som použil tvaroh alebo ju nepoužil vôbec. V ingredienciách je tavený syr a nivový krém, bohato majonézu chuťovo zastúpia. Čo sa týka brokolice, varením stratí farbu, chuť a vyše 60% zdraviu prospešných látok. Namiesto varenia ju treba napariť. Buď v parnom hrnci alebo (kto ho nemá) na knedľovacom rozkladacom sitku. Narežeme ju na malé súkvetia, hlavnú hrubú stonku prerežeme na polovicu, ostatné stonky necháme tak. Paríme dovtedy, kým nezmäkne. Zachová sa tak aj farba, aj chuť, aj obsahové látky. Brokolicu necháme vychladnúť a stonky nakrájame ako cibuľu, tzn. skôr menšie kúsky. Vložíme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme mixérom. Do hotovej kaše pridáme za dve hrste pažítky alebo jednu misku žeruchy (je dosť aromatická, takže fakt stačí tá miska, v ktorej ju predávajú v obchode). Treba ju ale predtým ostrihať na menšie kúsky, asi ako keď sekáme do ryže petržlenovú vňať. Pažítku (žeruchu) potom vmiešame buď hnetovacími nástavcami na mixéri (tie na miesenie cesta) alebo ručne - varechou. Mixovacie nástavce by nám ju rozmixovali. Pred použitím je dobré ju dať aspoň na 3-4 hodiny do chladničky na spodok. :-P :-P :-P :-P :-P

  • Pačes | 26. 11. 2016 16:03

    No, keďže majonéza obsahuje surové vajce, túto pomazánku môžeme použiť maximálne tak doma. Nie na prenos, napr. deckám do školy alebo sebe do zamestnania. Namiesto majonézy by som použil tvaroh alebo ju nepoužil vôbec. V ingredienciách je tavený syr a nivový krém, bohato majonézu chuťovo zastúpia. Čo sa týka brokolice, varením stratí farbu, chuť a vyše 60% zdraviu prospešných látok. Namiesto varenia ju treba napariť. Buď v parnom hrnci alebo (kto ho nemá) na knedľovacom rozkladacom sitku. Narežeme ju na malé súkvetia, hlavnú hrubú stonku prerežeme na polovicu, ostatné stonky necháme tak. Paríme dovtedy, kým nezmäkne. Zachová sa tak aj farba, aj chuť, aj obsahové látky. Brokolicu necháme vychladnúť a stonky nakrájame ako cibuľu, tzn. skôr menšie kúsky. Vložíme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a rozmixujeme mixérom. Do hotovej kaše pridáme za dve hrste pažítky alebo jednu misku žeruchy (je dosť aromatická, takže fakt stačí tá miska, v ktorej ju predávajú v obchode). Treba ju ale predtým ostrihať na menšie kúsky, asi ako keď sekáme do ryže petržlenovú vňať. Pažítku (žeruchu) potom vmiešame buď hnetovacími nástavcami na mixéri (tie na miesenie cesta) alebo ručne - varechou. Mixovacie nástavce by nám ju rozmixovali. Pred použitím je dobré ju dať aspoň na 3-4 hodiny do chladničky na spodok.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Majonéza light Rostlinné máslo Smetanito krém s nivou Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Sacher dort

Sacher dort

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

245
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
154
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
143
Jemnický řízek v bramboráku
Jemnický řízek v…
87
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
85
Cizrnové karí se špenátem
Cizrnové karí se špenátem

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

Vytočená Berenika Kohoutová: Tvrdý distanc od Okamury!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Sýrovo-brokolicová pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact