• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýrové koule na 3 způsoby
Napište svůj komentář k receptu

Sýrové koule na 3 způsoby

autor: Jana Han
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrové koule na 3 způsoby
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Základní recept
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 0,50
      lžička worcestrová omáčka
    • tabasco Kapky
    • 0,50
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 125
      g máslo pokojové teploty
    • 700
      g tvaroh nejlépe Lučina nebo žervé
  • 1. varianta
    • 200
      g sýr čedar ostrý, nastrouhaný
    • 2
      lžíce chutney
    • 3
      hrnek brusinky jemně nasekaných
    • rybíz
  • 2. varianta
    • 120
      g rokfór
    • 1
      ks šalotka
    • 2
      lžíce brandy
    • 1
      hrnek vlašské ořechy nasekané, toustované
  • 3. varinata
    • petrželka
    • 100
      g ovčí sýr nebo kozího jemného sýra
    • 2
      lžíce jarní cibulka jemně nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly
2
1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a chutney, vytvořit kouli, obalit v nasekaných brusinkách apod. Okolo koule naaranžovat slané obyčejné sušenky, preclíčky apod.
3
2. varianta: do základního vmíchat rokfór, šalotku a brendy, kouli obalit v nasekaných vlašských ořeších, podávat s bramborovými lupínky.
4
3.varianta: do základu přidat ovčí nebo kozí sýr a zelenou cibulku, utvořit kouli a obalit v nasekané petrželi. Podávat s na kolečka nakrájenou salátovou okurkou. V lednici vydrží 3 dny, v mražáku minimálně měsíc.
5
Do základního receptu můžete použít cokoliv dle vaší chuti nebo fantazie, rovněž s čím podávat záleží na vás, napsala jsem jen tzv. tipy. Může být různá zelenina, keksy, kousky chleba, rohlíků apod. Já ráda používám i toastový chléb, otoastuji a vykrajovacími formičkami na cukroví vykrojím různé tvary (hvězdičky, srdíčka apod.).
6
Z 1 plátku chleba mám asi 5 kousků, zbytek chleba použiji na strouhanku. Rovněž tak můžete vykrájet tvary i ze salátové okurky a zbytek použít na okurkový klasický salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Medovníčkové koule

Medovníčkové koule

Masové koule v dýňovém pyré

Masové koule v dýňovém pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 13. 4. 2006 18:28

    kllobouk dolů sice pracne ale jedinecne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Brusinky Chutney Citronová šťáva Jarní cibulka Máslo Ovčí sýr Pepř mletý Petrželka Rokfór Rybíz Šalotka Sůl Sýr Čedar Tabasco Tvaroh Vlašské ořechy Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

497
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
105
Klechtanka z Bolatic
Klechtanka z Bolatic
48
Jednoduchý jahodový koláč
Jednoduchý jahodový koláč
27
Těstoviny s rajčaty
Těstoviny s rajčaty
23
Buřty na pivu
Buřty na pivu

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz První slova Terezy Kostkové o svatbě: Nebyla tajná, byla intimní

První slova Terezy Kostkové o svatbě: Nebyla tajná, byla intimní

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Sýrové koule na 3 způsoby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact