• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Sýrová roláda III.
Napište svůj komentář k receptu

Sýrová roláda III.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýrová roláda III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g šunka
    • 100
      g měkký salám
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 10
      plátek eidam sýr
    • 175
      g máslo
    • 120
      g smetanový sýr
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce petrželová nať sekaná
    • 1
      ks kapie sterilizovaná

Postup přípravy receptu

1
Máslo vymícháme se sýrem, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a salám, nakrájená vejce, nadrobno nasekanou cibuli a nať, osolíme. Plátky sýra rozložíme na opačnou stranu plechu tak, aby se trošku (asi půl cm překrývaly) a to 3x4 plátky. Dáme do teplé trouby, dokud sýr nezměkne.
2
Plech z trouby vyjmeme a válečkem na těsto jemně přejedeme po sýru, aby se sýr spojil. Není třeba tlačit, ani dlouho válet, jen zlehka párkrát, sýr se spojí. Necháme vychladnout, natřeme náplň, srolujeme a zabalíme do fólie. Dáme alespoň na 12 hodin do chladničky. Krájíme na šikmé plátky asi 2 cm silné. Podáváme s bílým pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová roláda I.

Sýrová roláda I.

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 21. 3. 2011 08:07

    I zde jsem objevila svoji fotku, prosím o opravu :-*

  • Tereza J. | 29. 12. 2007 09:24

    Marsí, robím syrové rolády s rôznymi plnkami, nie vždy rovnaké. Niekedy robím tak, že ukladám na krém po dlĺžke kyslé uhorky, kapie vajíčka a šunku, na reze to potom krásne vyzerá. Inokedy si dám námahu a plnkou zdobičkou ozdobím vrch rolády. Aj plnky striedam. Aby to bolo vždy iné:)))

  • Tereza J. | 28. 12. 2007 13:53

    Marsí, ledva prešli Vianoce a už máme silvestrovské chúťky :))) Potom budú Fašiangy, Veľká noc a vlastne kedy sa budeme neprejedať ?!?

  • Marsí | 28. 12. 2007 11:15

    Také dělám podobnou roládku. Akorát na sýr položím plátky šunky a na to teprve náplň z pomazánkového másla, taveného sýru a trochu obyč.másla, do toho nějakou zelenou bylinku nebo zelenou cibulku a na drobné kostičky pokrájené barevné papriky. Na řezu to pak vypadá moc dobře....sakra..už mi tady z těch receptů teče slinka...:-)))))

  • Monča | 27. 12. 2007 12:35

    Jojo,díky.vyzkouším na Silvestra k vínu!

  • Tereza J. | 24. 12. 2007 08:56

    Monča, stačí, ten syr tvorí vlastne "obal" , takže obyčajný eidam stačí.

  • Monča | 23. 12. 2007 21:09

    Chtěla jsem se zeptat - jak tučný má být ten sýr?stačí Eidam 3O%?

  • Martina Marťásek | 30. 10. 2007 21:17

    Tady je dámská jízda dam zo Slovenska ????? :-) Roláda mě zaujala , i když při dnešních cenách sýru se asi trochu prodraží . . . :-(((

  • mina kubikova | 25. 10. 2007 23:56

    robila som syrove rolady na rozne sposoby.....no tento styl natavenia sa mi paci najviac....som rada ze som nan narazila.

  • Tereza Jarčušková | 13. 1. 2006 06:57

    Len slabo zapnutá, aby bola teplá, asi okolo 120 st. Syr kontrolujete, natopí sa hneď. Keď je mäkký, tak ho hneď vyberte von.( Vyskúšajte prstom ) Je to len pár minút.Nechajte na plechu vychladnúť, natrite plnku , tú si môžete aj sama vymyslieť, musí tam byť nejaké pojidlo, teda maslo, syr a potom vmiešajte, čo máte, nadrobno narezanú kapiu, šumku, salám, alebo bez mäsa, len hrášok, vajíčko... podľa fantázie. Stočte, zabaľte a šup do chladničky. Robte deň vopred, lepšie stuhne.

  • Anonym | 12. 1. 2006 14:53

    Na akom stupni je rúra, keď sa tam dáva syr?

  • Tereza Jarčušková | 12. 1. 2006 07:02

    Ja nedávam syr na nijaký alobal, ale priamo na opačnú stranu plechu. Potom sa dobre roluje aj bez alobalu a fólie a neprichytí sa, pretože syr je mastný. Až stočenú roládu zabalím a dám do chladničky stuhnúť. A že syr v rúre nedržím dlho, to je predsa samozrejmé. Ide do rúry len kvôli zmäknutiu a spojeniu sa. Ale to v recepte napísané je.

  • Mirka. G. | 11. 1. 2006 19:42

    Ja to tiež robievam, takto ale ked syr vyberiem z rúry, tak ho už nevaľkám, lebo ked vychladne, tak je vlastne spojený. Len treba dat pozor, aby rúra nebola veľmi horúca a plát tan nebol dlho, lebo potom sa prilepí na alobal ( na ktorom to mám a pomocou ktorého roluje) a treba to pracne odlepovat a samozrejme, potom alobal vymeniť. a plát natriemsyrovú mátierku ( malso, syrokrém a horčica) a na to pokladám striedavo riadok šunky, kyslú uhorku, vajce a kápiu po dĺžke, až kým nie je pokrytý celý plát. Na to znovu druhú časť plnky. Je to nielen vynikajúce ale aj pekné na reze.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Eidam sýr Kapie Máslo Měkký salám Petrželová nať Smetanový sýr Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Koblížky jedna báseň

Koblížky jedna báseň

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

29
Pečivo - Dalamánky se semínky
Pečivo - Dalamánky se…
19
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…
13
Pštrosí maso s rozmarýnem
Pštrosí maso s rozmarýnem
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Kuře (nejen) na zelí
Kuře (nejen) na zelí

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Po smrti Patrika Hezuckého (†55): Co teď bude s Ranní show? Otazníky nad Marešem

Po smrti Patrika Hezuckého (†55): Co teď bude s Ranní show? Otazníky nad Marešem

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Sýrová roláda  - jednoduchá
Sýrová roláda - jednoduchá
Sýrová roláda I.
Sýrová roláda I.
Sýrová roláda II.
Sýrová roláda II.
Sýrová roláda IV.
Sýrová roláda IV.
Sýrová zelenina: (nejen) příloha
Sýrová zelenina: (nejen) příloha
Sýrové bochánky
Sýrové bochánky
  • Recepty.cz
  • Sýrová roláda III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact