• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýr "Alafranga"
Napište svůj komentář k receptu

Sýr "Alafranga"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýr "Alafranga"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g balkánský sýr
    • 150
      g eidam sýr kaškavel
    • 4
      ks vejce 3-4
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      balíček bramborové těsto
    • 60
      g mleté vlašské ořechy
    • 2
      stroužek česnek 1-2, prolisovaný
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžíce bazalka
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Balkánský sýr (jen pokud je moc slaný) ponecháme přes noc ve vodě. Oba sýry nakrájíme na kousky (ideální velikost je jako rybí prsty) a posypeme mletými oříšky smíchanými s bazalkou. Vejce rozšleháme s česnekem a pálivou paprikou. Sýr obalíme v hladké mouce, ve vajíčku a nakonec v bramborovém těstě. Smažíme do červena a podáváme k vínu.
2
Vlastní zkušenost - alespoň 2 láhve, abyste nemuseli přikupovat, žízeň je potom veliká :-)Tento teplý předkrm je specialita sofijské restaurace "Alafrangite".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem

Nakládaný kozí sýr s olivami a…

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

Bramborový "sýr"

Bramborový "sýr"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 27. 6. 2013 17:15

    No já jsem to právě pochopila tak, že se to obaluje již v hotovém, udělaném, těstě, nikoliv v tom instantního prášku, ze kterého se těsto teprve dělá.... :-( Jinak ještě bych chtěla dodat, že je jak v ingrediencích "eidam sýr kaškavel", tak toto je napsáno špatně. Já jsem jak "...." chodila po supermarketu, obcházela všechny eidamy a hledala teda ten typ "kaškavel", abych pak doma na googlu zjistila, že kaškavel je pařený ovčí sýr a žádná značka nebo poddruh eidamu. Určitě by v popisu neuškodilo slovíčko "nebo" mezi těmito dvěma sýry...

  • Berýšek | 27. 6. 2013 12:09

    Chápu to správně, že se sýr obaluje v sypkém bramborovém těstě, nikoliv zpracovaném na hmotu s vodou? Jestli to ČernáLuna obalovala ve zpracované hmotě, tak cháplu, že z toho málem měla psotník. :-!

  • Morgana | 26. 6. 2013 12:43

    Chyba není v rukách ale v receptu, pěkná pakárna, ikdyž nakonec docela dobrá :'(

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 16. 6. 2013 22:12

    Musím přiznat, že jsem si u přípravy tohoto receptu pěkně zanadávala. Vůbec mi to nešlo - jednak obalit eidam ve rozemletých ořeších - jak vám tam drží? :) a jednak teda v tom bramborovém těstě. Lepilo to neuvěřitelně, vypotřebovala jsem asi pětkrát víc mouky, než je v receptu jen na ruce a ještě jsem si naivně představovala, že z toho budu mít úhledné kvádříky... ani omylem, byla jsem ráda, že jsem tam to těsto jakýmkoliv způsobem dostala :D Zaneřádila jsem celou kuchyň (i zasmradila od smažení), trvalo mi to hodinu a výsledkem byl "předkrm". Neodkážu si představit, že bych ještě dělala hlavní chod :) Nicméně hostům to chutnalo, těstíčko chválili, jen balkánský sýr mi po zchládnutí pustil vodu, tam mi to těsto zevnitř rozblemcal. Ale určitě zkušená kuchařka by s tím měla práce míň, já jsem jen neodhadla náročnost a pak jsem se vztekala :)) Tak s ohledem na toto dávám dvojku, snad se autorka nebude zlobit. P.S. kdyby se vám nelíbila fotka, klidně ji smažte, mně se hezčí nepodařili :)))

  • Lusinda | 15. 7. 2007 15:53

    Paní Airan já opět slintám...při čtení vašich receptů u mě propuká Pavlovův syndrom a já vážně uvažuji o koupi bryndáčku.:)))))

  • Ivana K. | 21. 6. 2006 14:53

    Vynikající chuťovka. Už jsem díky paní Airan vyzkoušela několik pro mě netradičních receptů s balkánským sýrem a všechny nám moc chutnaly - tutmanik, "líný "tutmanik ,tyčinky s majonézou a sýrem. Dříve jsem ho používala jen na šopský salát, teď mám větší repertoár.Díky

  • Airan | 14. 4. 2006 14:19

    Pani Kusova, spravne, kazdy zvlast:-)

  • Katka Kůsová | 13. 4. 2006 21:39

    Chtěla bych se zeptat - to se každý kousek sýra obaluje a smaží zvlášť? Děkuji.

  • Airan | 10. 4. 2006 14:22

    Pani Jarusko, dekuji. Ja je mezi perly nepocitam, snad perleť - levnejsi a uzitecne:-)) Spravne maji byt šupiny susene bramborove kase, ale ja jednou dala testo na knedliky a taky to bylo dobry:-)

  • Jaroslava Oumarová | 10. 4. 2006 13:03

    Airan, Vaše recepty taky patří k perlám zdejšího ( i sousedního:)) webu. Mám ale dotaz, to těsto je na kaši, knedlíky nebo placky? Nebo je to jedno?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Večeře Pozdní večeře Smažení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Bramborové těsto Česnek Eidam sýr Hladká mouka Mleté vlašské ořechy Pálivá paprika Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Turecký med

Turecký med

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

41
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
28
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
24
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
24
Francouzský dresing
Francouzský dresing
20
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Oktopus II: Dvě těla v lomu a... Velký návrat Jaromíra Dulavy po vážné operaci srdce!

Oktopus II: Dvě těla v lomu a... Velký návrat Jaromíra Dulavy po vážné operaci srdce!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
Sypaný koláč
Sypaný koláč
Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Sýr a šunka s křenovou smetanou
Sýr a šunka s křenovou smetanou
Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem
Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem
Sýr se švestkovou marmeládou
Sýr se švestkovou marmeládou
  • Recepty.cz
  • Sýr "Alafranga"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact